Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Στην τελική ευθεία από σήμερα για τις τηλεοπτικές άδειες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην τελική ευθεία από σήμερα για τις τηλεοπτικές άδειες

Την ώρα που η κυβέρνηση δημοσιεύει τον νόμο για τις ραδιοφωνικές άδειες, η ΕΡΤ λανσάρει πρώτη το ψηφιακό ραδιόφωνο και η υβριδική τηλεόραση βρίσκεται στα σκαριά, το ΕΣΡ προχωρά στην πρώτη και σημαντικότερη διαδικασία εγκαθίδρυσης της νομιμότητας στην τηλεοπτική αγορά, η οποία ανοίγει τον δρόμο για τον μετασχηματισμό του τηλεοπτικού τοπίου.

Το ΕΣΡ δηλώνει καθ' όλα έτοιμο να υποδεχθεί σήμερα τους φακέλους των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις επτά άδειες τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου που έχουν προκηρυχθεί.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει ο αριθμός των υποψηφίων που θα εμφανιστούν, από τον οποίο θα εξαρτηθεί εάν θα γίνει ή όχι δημοπρασία. Κι αυτό γιατί, εάν εμφανιστούν επτά ή και λιγότεροι υποψήφιοι -οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και της προκήρυξης-, η διαδικασία της δημοπρασίας δεν έχει νόημα: καθένας θα καταβάλει την τιμή εκκίνησης, συνολικά 35 εκατ. ευρώ, καταβληθέντα σε 10 χρόνια, και θα λάβει την άδεια που του αναλογεί. Η δημοπρασία θα γίνει μόνο εάν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής περισσότερα από επτά εταιρικά σχήματα.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ροδόλφο Μορώνη, έχουν συγκροτηθεί ήδη και θα βρίσκονται στη διάθεση των υποψηφίων από αύριο το πρωί επτά ομάδες εργασίας για την παραλαβή των φακέλων. Οι ομάδες αποτελούνται από έναν νομικό και έναν οικονομικό και θα συνεργαστούν με τους εκπροσώπους των υποψηφίων για την κατάθεση των φακέλων.

Τα υποψήφια σχήματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, περί τις 17.00, οπότε θα γίνει γνωστός ο αριθμός και η ταυτότητα των ενδιαφερομένων. Η αποσφράγιση των φακέλων θα γίνει παρουσία των εκπροσώπων των σταθμών, αλλά και μελών του ΕΣΡ την Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα ή το πολύ την Τρίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL