Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
ΕΔΟΕΑΠ: Πρέπει να ψηφίσουν 5.300 μέλη για να υπάρξει αποτέλεσμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΔΟΕΑΠ: Πρέπει να ψηφίσουν 5.300 μέλη για να υπάρξει αποτέλεσμα

Προσκλητήριο σε όλους, να ψηφίσουν ΝΑΙ στην ψηφοφορία για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, στέλνει η πλειοψηφιούσα παράταξη στην ΕΣΗΕΑ, της προέδρου Μαρίας Αντωνιάδου, «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι». Παρόμοια έκκληση έχει απευθύνει για λογαριασμό της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος» και ο Σταύρος Καπάκος, ενώ την ίδια αναγκαιότητα έχουν τονίσει με ανακοινώσεις τους ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς αλλά και ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς και Γιώργος Σαββίδης.

*** Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» κρούουν των κώδωνα και καταθέτουν στοιχεία: «Δεν μπορεί να λείψει κανείς από ένα προσκλητήριο που η μαζική συμμετοχή θα στείλει ισχυρό μήνυμα στην εργοδοσία και σε όλους όσοι επιβουλεύονται την ύπαρξή μας. Στην αντίθετη περίπτωση, είτε καταψηφιστούν οι αλλαγές -είτε υπερψηφιστούν αλλά με συμμετοχή μικρότερη των 5.250 μελών, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, κυρίως για τα ήδη μέλη του Οργανισμού, που δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. Πρέπει 5.300 μέλη (συνολικά, από τις τέσσερις ιδρυτικές Ενώσεις του ΕΔΟΕΑΠ) να έρθουν να ψηφίσουν. Αν έρθει και ένας λιγότερος, το σχέδιο ναυαγεί, ακόμη και εάν υπερψηφιστεί από 5.299 μέλη· δεν θα έχει επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία.

Η υπερψήφιση του σχεδίου από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ταμείου μας είναι καταστατική υποχρέωση για τη σωτηρία του, με ενδεχόμενο να καταστεί μοιραία η αδικαιολόγητη αποχή έστω και ενός μέλους».

*** Σε αντίθετη κατεύθυνση, η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» καλεί σε αποχή από την ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «ψηφοφορία- οπερέτα». Καλεί τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ «να μην υποκύψουν στο ψευτοδίλημμα ‘ή ψηφίζεις ή πεθαίνει ο ΕΔΟΕΑΠ’», συμπληρώνοντας ότι «αν τους περάσει, θα σβήσουν μισό αιώνα ιστορίας και προσφοράς αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας και επικουρικών συντάξεων μέσα σε τρεις ημέρες. Γιατί αυτό που ονομάζουν ‘σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ’ δεν είναι παρά ένα κουφάρι που θα φοράει τη φανέλα του ΕΔΟΕΑΠ - μέχρι να του την βγάλουν και αυτήν».

*** Πιο προσεκτικό το ΚΚΕ, μέσω του «ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ» αποφεύγει να πάρει θέση ευθέως υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ, σημειώνοντας: «Ανεξάρτητα από την τύχη του ‘Σχεδίου για τον ΕΔΟΕΑΠ’, ακόμη και αν ψηφιστεί, οι διεκδικήσεις μας θα συνεχιστούν, αφού σύντομα θα αρχίσουν οι περικοπές». Χαρακτηρίζει «εκβιαστικό το δίλημμα» και συμπληρώνει ότι «για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους του κλάδου, ένας δρόμος υπάρχει: Συνεχής αγώνας για ένα ενιαίο, υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και όλες τις άλλες παροχές για όλους, αντίστοιχες των αναγκών μας».

Οι άλλες παρατάξεις της ΕΣΗΕΑ, αν και έχουν τοποθετηθεί αρνητικά στο σχέδιο διάσωσης στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., δεν είχαν εκδώσει επίσημες ανακοινώσεις για τη στάση τους στην ψηφοφορία του ΕΔΟΕΑΠ, μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL