Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Το Έψιλον TV στον Ιβάν Σαββίδη;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Έψιλον TV στον Ιβάν Σαββίδη;

Έντονο παρασκήνιο σχετικά με την πώληση του τηλεοπτικού Έψιλον TV στον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Από την πλευρά της Dimera, αν και επισήμως ενημερώνουν ότι «δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο», επιβεβαιώνουν ωστόσο τις επαφές των δύο πλευρών, πωλητή και αγοραστή, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί, λένε, εδώ και καιρό. Από εργαζόμενους στο Έψιλον επίσης, επιβεβαιώνεται η επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στις κτηριακές εγκαταστάσεις του σταθμού στο Μαρούσι, το περασμένο Σάββατο.

Πληροφορίες από άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό οδηγούν σε αποτέλεσμα και μάλιστα ότι η μεταβίβαση αναμένεται να υπογραφεί εντός των ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι το ΈψιλονTV, τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας, ο οποίος ελέγχεται σήμερα από τον επιχειρηματία Φ. Βρυώνη, αγοράστηκε το καλοκαίρι του 2013 από το ΚΚΕ, καθώς δεν ήταν δυνατό να στηριχθεί οικονομικά από το κόμμα, λόγω της κρίσης.

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και η συμφωνία καταλήξει σε μεταβίβαση του σταθμού, θα πρόκειται για κίνηση που αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο, τόσο επικοινωνιακά όσο και πολιτικά. Ο Ι. Σαββίδης είναι γνωστό ότι πρόσκειται πολιτικά στον κυβερνητικό συνασπισμό και δηλώνει «θαυμαστής» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Από μιντιακής πλευράς, στην περίπτωση που ο Ι. Σαββίδης (κάτοχος ήδη των τίτλων του “Έθνους” και της “Ημερησίας” και του 19,6% του MEGA) πάρει στα χέρια του τον σταθμό, εντείνει τον ανταγωνισμό στην τηλεοπτική αγορά, εισάγοντας με αξιώσεις για μεγάλο κομμάτι της διαφημιστικής πίτας ένα επιπλέον κανάλι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL