Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε πλειστηριασμό κομμάτι - κομμάτι η Πήγασος

Στην περίπτωση του εξίσου πολύπαθου Πήγασου όπως όλα δείχνουν, επελέγη η κοινή διαδικασία πλειστηριασμού σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις. Οι πλειστηριασμοί θα γίνουν κομμάτι - κομμάτι, ξεχωριστά για τις μετοχές καθεμιάς από τις θυγατρικές

Διαφορετικό δρόμο φαίνεται να έχουν επιλέξει οι τράπεζες για την εκκαθάριση της περιουσίας του Ομίλου Πήγασος σε σχέση με τον ΔΟΛ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο επόμενο διάστημα.

Στην περίπτωση του ΔΟΛ προτιμήθηκε η διαδικασία της ειδικής διαχείρισης προκειμένου η εταιρεία να εκποιηθεί εν λειτουργία συνολικά ως «πακέτο», όπως προβλέπεται από τον Νόμο Δένδια (4307/2014). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκποιηθούν τα περιουσιακά του στοιχεία ως σύνολο σε δύο πακέτα: ακίνητα και εκδοτικές δραστηριότητες. Το τίμημα των 27 εκατ. ευρώ κρίνεται ικανοποιητικό δεδομένων των συνθηκών.

Στην περίπτωση του εξίσου πολύπαθου Πήγασου όπως όλα δείχνουν, επελέγη η κοινή διαδικασία πλειστηριασμού σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις. Οι πλειστηριασμοί θα γίνουν κομμάτι - κομμάτι, ξεχωριστά για τις μετοχές καθεμιάς από τις θυγατρικές: “Έθνος” και “Ημερησία”, περιοδικά, μετοχές του Sentra, μετοχές το τυπογραφείο Ίρις, μετοχές στο πρακτορείο διανομής Ευρώπη, εταιρεία παραγωγής Άνωση κ.ά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στο Ειρηνοδικείο στις 26 Ιουλίου.

Οι τράπεζες αποφάσισαν να κινήσουν τη διαδικασία πώλησης με πλειστηριασμό των μετοχών των θυγατρικών, καθώς είχαν περιέλθει στα χέρια τους ως εγγύηση για ανεξόφλητα δάνεια (περί τα 160 εκατ. ευρώ) της Πήγασος. Η διαδικασία θεωρείται πιο γρήγορη. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται υψηλό τίμημα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αγοράσουν κομμάτι - κομμάτι τα μικρότερα ή μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία ενός ομίλου με πολυσχιδείς δραστηριότητες, αντί το σύνολό τους, με τις όποιες υπεραξίες αναμφισβήτητα θα προέκυπταν. Το τίμημα θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερο, ενώ οφέλη ενδεχομένως θα προέκυπταν και ως προς τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, έστω και με άλλους όρους.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις