Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΜΕ

Εν αναμονή ανακοινώσεων για την εξαγορά της Πήγασος από τον Ι. Σαββίδη Εν αναμονή επίσημης ανακοίνωσης, που θα επιβεβαιώσει την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Πήγασος (“Έθνος”, “Ημερησία”, “Goal”, συμμετοχές σε Mega, εκτυπώσεις Ίριδα, διανομή Ευρώπη κ.λπ.) της οικογένειας Μπόμπολα, από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη (ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΣΕΚΑΠ, Σουρωτή, Μακεδονία Παλάς, ΟΛΘ), όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Στη θέση 88 μεταξύ 180 χωρών τοποθετεί την Ελλάδα η διεθνής οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα στην έκθεσή της το 2017 για την ελευθερία του Τύπου. Η οργάνωση καταλογίζει στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει κατορθώσει να πατάξει τη διαφθορά και να παράσχει επαρκές πλαίσιο για τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης της χώρας. Η ίδια οργάνωση, ωστόσο, την περασμένη δεκαετία και πίσω, τοποθετούσε την Ελλάδα στις θέσεις 30-40 της παγκόσμιας κατάταξης, χωρίς να αναφέρει οτιδήποτε σχετικά με διαφθορά. Δεν υπήρχε διαφθορά τότε; Προσθέτει επίσης στην ίδια έκθεση ότι η προσπάθεια παρέμβασης για τη διάσωση του ΔΟΛ, με τον διορισμό ενός πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: Βασίλη Μουλόπουλου) ως επικεφαλής της διαδικασίας διάσωσης, «προστίθεται σε ένα ήδη ελαττωματικό μιντιακό τοπίο». Η ίδια οργάνωση ωστόσο δεν επεσήμανε την τοποθέτηση ενός πρώην υπουργού της Ν.Δ. στη διεύθυνση ειδήσεων του ΑΝΤ-1.

Στο όριο εκτυπώσεις και διανομή του Τύπου «Καμπανάκι» για τα πιεστικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τύπος, ιδίως για τις πιέσεις στον τομέα της εκτύπωσης και της διανομής των εφημερίδων, κρούει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών - ΕΙΗΕΑ απευθυνόμενη στην κυβέρνηση και τις τράπεζες. Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται για το μέλλον του εκτυπωτηρίου Ίρις, το οποίο κινδυνεύει με κατάρρευση, την ίδια ώρα που υπάρχει ανησυχία εάν οι άλλες εκτυπωτικές μονάδες μπορούν να σηκώσουν πρόσθετο βάρος εκτύπωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL