Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Πρόοδος στην τριμερή συνάντηση για τον πόρο του Ταμείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόοδος στην τριμερή συνάντηση για τον πόρο του Ταμείου

Στην πιο κρίσιμη φάση του, μετά την κατάργηση του βασικού πόρου του (70%), του αγγελιόσημου, βρίσκουν οι εκλογές τον ΕΔΟΕΑΠ, το αυτοδιαχειριζόμενο επικουρικό και υγειονομικό ταμείο των δημοσιογράφων και εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Σε αναμονή της οριστικής, αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητά του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη, σε θετικό κλίμα, οι εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων, των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Στη συνάντηση σημειώθηκε πρόοδος, καθώς διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές ότι είναι αναγκαίο να θεσπιστεί πόρος και μάλιστα άμεσα, ενώ με εισφορές θα συνεισφέρουν εργαζόμενοι και εργοδότες.

Η διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ με ασφαλισμένους των ενώσεων δημοσιογράφων περιοδικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), τεχνικών τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) και τεχνικών ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), αλλά και δημοσιογράφων του Διαδικτύου, ιστοσελίδων μελών της Ένωσης εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) και μελών του Μητρώου On Line Media της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θεωρείται δεδομένη. Η κυβέρνηση αναμένει την «επιβεβλημένη συμφωνία μεταξύ ενώσεων εργοδοτών και εργαζομένων» στη βάση της οποίας μπορεί να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ. Η συνάντηση μεταξύ των τριών πλευρών θα επαναληφθεί τις ερχόμενες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL