Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΜΕ

Ο 88,6 FM στην 24Media του Δ. Μάρη Η εξαγορά ραδιοφωνικού σταθμού που κυοφορούνταν τους τελευταίους μήνες από την 24Media ("Huffington Post", News 247, Sport24 103,3 FM) πραγματοποιήθηκε χθες. Στον Όμιλο της 24Media (Δημ. Μάρης) εντάχθηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός Panda 88,6, ιδιοκτησίας Μπιλίρη (στην ιδιοκτησία του επίσης οι Menta και Pepper στα FM). Το όνομα του νέου σταθμού, ο οποίος θα έχει ισχυρό ειδησεογραφικό τμήμα, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Τη διεύθυνση και την εκπόνηση του νέου προγράμματος έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

«Ιδιωτικά μονοπώλια» που «τρομοκρατούν» χαρακτηρίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ τις εταιρείες μετρήσεων τηλεθέασης Nielsen και ακροαματικότητας ραδιοφώνου Focus Bari, την εταιρεία μεταφοράς ψηφιακού σήματος Digea, αλλά και τον συλλογικό φορέα για τα πνευματικά δικαιώματα ΑΕΠΙ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ αμφισβητεί τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, καθώς, όπως σημειώνει, ο τρόπος μέτρησης δημιουργεί επίπλαστες εντυπώσεις, δεν είναι ολοκληρωμένος και ακριβής, αφού δεν περιλαμβάνει τη θέαση από Η/Υ, τάμπλετ, τηλέφωνο, δορυφόρο κ.λπ., δεν καλύπτει όλη την επικράτεια (αντίθετα με ό,τι κάνει η ίδια εταιρεία στην Ευρώπη), δεν λαμβάνει υπόψη τη θέαση στην ομογένεια, τοποθετεί μετρητές σε σπίτια με πολλούς δέκτες τηλεόρασης και δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες για αναξιοπιστία και εύλογες ενστάσεις. Καλεί την κυβέρνηση με ρύθμιση να καταργήσει το μονοπώλιο των τηλεμετρήσεων και τη διοίκηση της ΕΡΤ να σταματήσει να καταβάλλει σχετική συνδρομή.

Πένθος για την απώλεια του δημοσιογράφου Δημήτρη Κουμάνταρου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 63 ετών. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε μεγάλη αντιδικτατορική δράση, συνελήφθη, φυλακίστηκε και ξυλοκοπήθηκε άγρια. Εργάστηκε για τη Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης, ενώ αρθρα του και έρευνες δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά «Ένα» και «Αντί». Από το 1988 εργάστηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», στην οποία δημοσίευσε μεγάλες έρευνες για πολιτικά και κοινωνικά θέματα. «Ο Δημήτρης Κουμάνταρος σε όλη του τη δημοσιογραφική διαδρομή υπήρξε ανιδιοτελής, αξιοπρεπής και ευαίσθητος στα κοινωνικά προβλήματα» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της. Η κηδεία του Δημήτρη Κουμάνταρου θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στις 3 μ.μ., στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL