Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρ. Μορώνης: Απαράδεκτη απόφαση αυτοδικίας της Digea να ρίξει «μαύρο» στο MEGA

EUROKINISSI

«Δεν είναι σε γνώση του ΕΣΡ η πρακτική διακοπής σήματος στην περιφέρεια»

Στη διαμάχη μεταξύ Digea και MEGA για την απειλή του "μαύρου" στο κανάλι, λόγω του χρέους του τηλεοπτικού σταθμού (1 εκ.ευρώ) που δεν καταβάλλεται, παρενέβη χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δια του αντιπροέδρου, Ροδόλφου Μορώνη. Όπως είπε ο κ. Μορώνης, η απόφαση της Digea να τιμωρήσει με υποβάθμιση σήματος το κανάλι είναι «απόφαση αυτοδικίας και είναι απαράδεκτη».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, σημειώνοντας ότι η Αρχή δεν έχει λάβει απόφαση σχετικά, αλλά ότι αποτυπώνει την άποψη μεγάλου μέρους των μελών της, δήλωσε: «Η Digea -μεδιαδικασίαπου δεν είναι αδιαμφισβήτητη- έχει αναλάβει τη διαχείριση του φάσματος που διατίθεται για τις εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης.Το γεγονός αυτό, δεν της δίνει το δικαίωμα να αποφασίζει το ποιος σταθμός μεταφέρεται και ποιος όχι και υπό ποιες συνθήκες. Οι αυτοδικίες, όποιας μορφής, είναι απαράδεκτες σε ευνομούμενο κράτος». 

Ερωτηθείς ο Ρ. Μορώνης για το «μαύρο» που έχει πέσει από τη Digea σε δεκάδες τηλεοπτικούς σταθμούς στην περιφέρεια τα τελευταία δύο χρόνια, επειδή δεν κατέβαλλαν το ενοίκιο, ως όφειλαν, για τη μεταφορά του σήματος τους, απάντησε ότι το ΕΣΡ «δεν έχει τέτοιου είδους καταγγελίες, δεν είναι σε γνώση μας αυτή η πρακτική». 

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του κακού ενοικιαστή, ο οποίος δεν καταβάλλει το ενοίκιο επί μήνες και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού προχωρεί σε έξωση. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, σημείωσε ο κ. Μορώνης, είναι απαραίτητη απόφαση του δικαστηρίου.  
Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις