Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Τα ΜΜΕ του ομίλου μένουν ανοιχτά / Επιτροπή στον ΔΟΛ για επαφές με τράπεζες, κυβέρνηση, κόμματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα ΜΜΕ του ομίλου μένουν ανοιχτά / Επιτροπή στον ΔΟΛ για επαφές με τράπεζες, κυβέρνηση, κόμματα

Για την καταγγελία των δανείων του ΔΟΛ από τις τράπεζες και το ουσιαστικό ξεκίνημα της διαδικασίας πτώχευσης του ομίλου ενημερώθηκαν από τα διευθυντικά στελέχη οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσής τους, καθώς δεν υπάρχει στον άμεσο ορίζοντα κάποια επενδυτική πρόταση για το μέλλον του ομίλου. Στη μαζικότατη συνέλευση των εργαζομένων δεν πάρθηκε καμία απόφαση για απεργία, ενώ αποφασίσθηκε η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα βρίσκεται σε επαφή με τις τράπεζες, καθώς και με την κυβέρνηση και τα κόμματα.

Στην επιτροπή αυτή θα συμμετάσχουν οι διευθυντές των δύο εφημερίδων, των “Νέων” και του “Βήματος”, καθώς και του ρ/σ Βήμα FM και του in.gr. Επίσης θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε “Νέα” και “Βήμα”. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από το νομικό σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ., Ν. Πιμπλή, για τις διαδικασίες, καθώς οι τράπεζες έχουν καταγγείλει τα δάνεια κι έχει επιδοθεί και το σχετικό εξώδικο. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινά η διαδικασία πτώχευσης, η οποία παραμένει βέβαια μια χρονοβόρα και νομικά περίπλοκη διαδικασία.

Όσον αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, δεν πάρθηκε κάποια απόφαση. Κυρίαρχη άποψη ανάμεσα στους εργαζομένους φαίνεται να είναι τα ΜΜΕ του ΔΟΛ να παραμείνουν ανοιχτά, ώστε να διατηρηθεί η δυναμική τους ως τίτλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL