Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Απόφαση ΕΣΡ / Απόφαση ΕΣΡ: Κατά περίπτωση θα αποφασίζει η ΕΡΤ για την κάλυψη της Χρυσής Αυγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απόφαση ΕΣΡ / Απόφαση ΕΣΡ: Κατά περίπτωση θα αποφασίζει η ΕΡΤ για την κάλυψη της Χρυσής Αυγής

Κατά περίπτωση θα πρέπει να κρίνουν η ΕΡΤ, αλλά και οι ιδιωτικοί σταθμοί, εάν βρεθούν σε όμοια θέση, εάν θα προβάλλουν ή όχι τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η απόφαση που εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ομόφωνα χθες και απέστειλε στην ΕΡΤ μετά από σχετικό ερώτημα της.

Όπως αναφέρει στην απαντητική του επιστολή το ΕΣΡ, «απόκειται στην έμφρονα κρίση καθενός εκ των αρμοδίων για την εφαρμογή των νόμων οργάνων να εκτιμήσουν αν κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά σε συγκεκριμένη περίπτωση εμπίπτει ή όχι στις ανωτέρω ή σε άλλες ποινικές διατάξεις και να πράξει αναλόγως». Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ρ. Μορώνης, θα πρέπει να μεταδίδονται οι κοινοβουλευτικές δράσεις της Χ.Α., ωστόσο άλλες εκδηλώσεις θα πρέπει να μεταδίδονται μαγνητοσκοπημένες.

Όπως διαπιστώνει το ΕΣΡ, σύμφωνα με το Σύνταγμα η ΕΡΤ έχει υποχρέωση να τηρεί έναντι των κοινοβουλευτιικών κομμάτων την αρχή της αναλογικής ισότητας κατά την παρουσίαση των πληροφοριών και ειδήσεων σχετικών με την πολιτική τους δραστηριότητα.

Από την άλλη πλευρά κανένας σταθμός δεν υποχρεούται, ούτε κάν δικαιούται, να μεταδίδει στο πλαίσιο πληροφοριών και ειδήσεων λόγους ή εικόνες ή συμπεριφορές εν γένει κομμάτων που συνιστούν ή εμπεριέχουν ή επιδοκιμάζουν αξιόποινες πράξεις, δηλαδή εμπίπτουν σε διατάξεις του ποινικού κώδικα ή ποινικών νόμων. Προσθέτει επίσης ότι τέτοιες αξιόποινες -δηλαδή απαγορευμένες- συμπεριφορές περιλαμβάνονται και στον νόμο 4285/2014 «για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL