Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Σταθερότητα και διαφάνεια στο νέο τηλεοπτικό τοπίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταθερότητα και διαφάνεια στο νέο τηλεοπτικό τοπίο

Νομοθετικές ρυθμίσεις στο νέο τηλεοπτικό τοπίο προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε χθες στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως σημείωσε ο κ. Παππάς, «Η επόμενη ημέρα στο τηλεοπτικό τοπίο δεν αφήνει περιθώριο για την ύπαρξη καναλιών που στηρίζονται σε θαλασσοδάνεια ή/και εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, που διασφαλίζουν τη 'νόμιμη' λειτουργία τους από την εξαγορά ή την υφαρπαγή πολιτικής επιρροής για να προωθήσουν άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό τοπίο θα είναι μια μέρα διαφάνειας και σταθερού πλαισίου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς».

Με τις ρυθμίσεις η κυβέρνηση θα «εγγυηθεί και τη σταθερότητα και τη διαφάνεια» σημείωσε ο κ. Παππάς. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

* Θα επιβεβαιωθεί η υποχρέωση του παρόχου δικτύου (DIGEA) να μεταδίδει μόνο πρόγραμμα αδειοδοτημένων σταθμών, ενώ θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων και προστίμων σε περίπτωση παράβασης.

* Θα χορηγηθεί εξάμηνη προθεσμία για τη συμμόρφωση προς την υποχρέωση μετάδοσης και διανομής προγραμμάτων των αδειοδοτημένων σταθμών εθνικής εμβέλειας σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας (High Definition).

* Έπειτα από δύο χρόνια θα πρέπει και όλες οι παραγωγές να γίνονται σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας.

* Τέλος, η πολιτεία θα εγγυηθεί το σταθερό πλαίσιο, το οποίο δεν θα πρέπει να υπονομευτεί ούτε από μία αλλαγή του αριθμού των αδειών ούτε από την (ομολογουμένως μεγάλη) δυνατότητα δικτύωσης περιφερειακών σταθμών.

Το πέρασμα από την κατάσταση αεροπειρατείας στην κατάσταση της διαφάνειας και της ρύθμισης έχει αναταράξεις, ψέματα, συκοφαντίες, αθλιότητες και περούκες. Λογικό και αναμενόμενο. Η επόμενη μέρα όμως έχει ήδη έρθει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL