Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Σήμερα στην Αυγή: Κατά δήλωσιν "αεριτζήδες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Κατά δήλωσιν "αεριτζήδες"

Τη χαριστική βολή στο σύστημα διαπλοκής που εξουσίασε τη χώρα επί δεκαετίες και μόνο η Ν.Δ. εξακολουθεί να συγκαλύπτει, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ Πάνος Ψυχάρης. Αφήνοντας άφωνους τους βουλευτές - μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, δήλωσε χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι η οικογένειά του πήρε τον ΔΟΛ (από το Ίδρυμα Λαμπράκη και τις μετοχές στο Χρηματιστήριο) με δάνειο που πήρε από τράπεζα προσφέροντας ως εγγύηση τον "αέρα" της υπογραφής του!.

Ο κ. Ψυχάρης ανέφερε και άλλα αποκαλυπτικά της νοοτροπίας των μέχρι πρότινος μεγαλοκαναλαρχών και διαμαρτυρομένων για την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση του τηλεοπτικού χώρου, όπως το ότι "αν τα δάνεια -των τραπεζών- δεν είχαν δοθεί στο Mega, μπορεί να είχαν δοθεί σε στεγαστικά και να μην αποπληρώνονταν" ή η δήλωση ότι το δημοσίευμα του "Βήματος" περί "γάτας Ιμαλαΐων" ήταν "κουτσομπολιό".

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

https://www.avgi.gr/subscriptions

Αφωνία Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα, Βαβέλ στη Ν.Δ., που δείχνει ότι θέλει να συνεχιστεί το καθεστώς ανομίας και διαπλοκής

Σήμερα αναμένεται το αποτέλεσμα της δημοπρασίας

Απολύτως ομαλή η διαδικασία που φέρνει τη νομιμότητα

Έσπασε το μέτωπο της αντιμεταρρύθμισης στην Παιδεία

Τέλος στην ασυδοσία των σχολαρχών

Υπερψηφίστηκαν οι διατάξεις για την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και ΚΚΕ, ενώ ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δηλώνοντας "παρών" διαχώρισαν τελικά τη θέση τους από τη Νέα Δημοκρατία, που καταψήφισε υποστηρίζοντας στη Βουλή τον εργασιακό μεσαίωνα στον οποίο είχαν περιέλθει χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές. Ο υπουργός Παιδείας προειδοποίησε όσους σχολάρχες λειτουργούν «ως πειρατές» ότι «έχουσιν γνώση οι φύλακες».

Πέντε μέτρα από τον Β. Αποστόλου

"Ζέσταμα" της αγροτικής οικονομίας με 1,5 δισ. ευρώ

Την κινητοποίηση πόρων της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο πέντε μέτρων του νέου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, που θα προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους, παρουσίασε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου. Νέοι αγρότες, μεταποίηση, σχέδια βελτίωσης, βιολογικά, κατάρτιση οι πρώτες δράσεις.

Για τον ΑΗΣ Μελίτης Φλώρινας

Κινέζικη συνεργασία 1 δισ. με τη ΔΕΗ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της SMEC, κινέζικου κολοσσού, αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ 12 και 16 Σεπτεμβρίου για την ανέγερση της δεύτερης υπερσύγχρονης λιγνιτικής μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτης (Φλώρινα). Πρόκειται για συνολική επένδυση άνω του 1 δισ., στο πλαίσιο του σχεδιασμού για συμπράξεις της ΔΕΗ με στρατηγικούς εταίρους.

Σύνδεση με POS

Προς "ακατάσχετο λογαριασμό" για επιχειρήσεις

Την καθιέρωση "ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού", στον οποίο θα εισέρχονται αυτομάτως όλες οι εισπράξεις από POS και από τον οποίο θα πληρώνονται οι οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία -με εξαίρεση τις παλιές ληξιπρόθεσμες- συζήτησαν κυβέρνηση και έμποροι.

Φως Ιλαρόν

Η επιλύχνιος ακολουθία είναι ο πιο γλυκός ύμνος του Εσπερινού. Όποιος έχει μυρίσει το λιβάνι του ξέρει. Από τη μια μεριά σε πλημμυρίζει μια βαθειά λύπη. Είναι η λύπη του τέλους. Δύει ο ήλιος, πέφτει το φως, τελειώνει η μέρα. Απ' την άλλη, όμως, σε διαπερνά μια διάχυτη αίσθηση αχρονίας...

του Σπύρου Γεωργάτου

 

Τίτλοι τέλους για την προεδρία Ρούσεφ

Η Γερουσία της Βραζιλίας “καταδίκασε” χθες με 61 ψήφους κατά έναντι 20 υπέρ την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ αποπέμποντάς την έτσι οριστικά από το ανώτατο αξίωμα. Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί το τέλος για την δεκατριάχρονη διακυβέρνηση του Κόμματος των Εργαζομένων (PT) και την επικράτηση της Δεξιάς σε μία ακόμη μεγάλη νοτιοαμερικανική χώρα μετά την Αργεντινή.

Η ισπανική Βουλή "μαυρίζει" τον Ραχόι

Η ισπανική Βουλή απέρριψε χθες, με 180 ψήφους κατά έναντι 170 ψήφους υπέρ, τη δεξιά κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι καθιστώντας έτσι σαφές ότι η δεύτερη ψηφοφορία της Παρασκευής είτε θα ανοίξει τον δρόμο στον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης είτε θα οδηγήσει στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL