Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Στο παρά πέντε εκτός δημοπρασίας το κανάλι «Ε» ιδιοκτησίας Φ. Βρυώνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο παρά πέντε εκτός δημοπρασίας το κανάλι «Ε» ιδιοκτησίας Φ. Βρυώνη

Στο παρά πέντε της δημοπρασίας, οι συμμετέχοντες μειώνονται από εννέα σε οκτώ, αφού η υποψηφιότητα του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.), ιδιοκτησίας Φ. Βρυώνη, βγήκε εκτός διαδικασίας, στη φάση ελέγχου των εγγυητικών επιστολών, που κατατέθηκαν χθές.

Με απόφαση της τελευταίας στιγμής του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Επικοινωνίας, η υποψηφιότητα του Έψιλον τίθεται εκτός του διαγωνισμού της δημοπρασίας, καθώς η εγγυητική επιστολή που κατέθεσε δεν έγινε αποδεκτή.

Μετά το πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων πανελλαδικών αδειών και σύμφωνα με τον νόμο, ο Λευτέρης Κρέτσος υπογράφει Απόφαση, σύμφωνα με την οποία η εν λόγω υποψηφιότητα δεν γίνεται αποδεκτή, καθώς η εγγυητική επιστολή που κατέθεσε «έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος 36 μέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η Προκήρυξη ορίζει ότι πρέπει να έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος 365 μέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη». Κατόπιν τούτων, οι υποψήφιοι μειώνονται σε 8.

Το "παρατράγουδο"

Χθες ήταν η τελευταία ημέρα της προθεσμίας κατάθεσης των εγγυητικών επιστολών από τους υποψηφίους, ύψους 3 εκατ. ευρώ η κάθε μία. Σύμφωνα με την απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Επικοινωνίας οι υπόλοιπες οκτώ εγγυητικές επιστολές των αντίστοιχων υποψηφίων «είναι αποδεκτές, καθόσον πληρούν όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις».

Νωρίτερα το απόγευμα χθες, η διαδικασία κατάθεσης της εγγυητικών επιστολών έγινε αφορμή αντιπαραθέσεων και αμφισβήτησης των υποψηφιοτήτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπρόσωποι υποψηφίων δημιούργησαν φασαρία στο πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας τόσο για την εγγυητική επιστολή της πλευράς Καλογρίτσα όσο και για αυτή του Φ. Βρυώνη του Έψιλον.

Συγκεκριμένα η ένσταση που αφορούσε τον επιχειρηματία Καλογρίτσα ανέφερε ότι δεν προσήλθε εγκαίρως, και πάντως προσήλθε μετά τις 15.00, οπότε έχασε την προθεσμία. Η εγγυητική της πλευράς Βρυώνη αμφισβητήθηκε διότι προέρχεται από εξωχώρια τράπεζα - σύμφωνα με πληροφορίες από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ. Τελικώς απερρίφθη, για άλλον όμως λόγο.

Να σημειωθεί πάντως ότι η προκήρυξη δεν αναφέρει περιορισμό ώρας στην προσέλευση για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, παρά μόνο ότι πρέπει να κατατεθεί την προηγουμένη της δημοπρασίας. Επίσης δεν έχει περιορισμό ως προς την έδρα της τράπεζας η οποία εκδίδει την εγγυητική. Οι ενστάσεις εξετάστηκαν από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού.

Σημειώνεται επίσης ότι η διαδικασία προβλέπει τον έλεγχο του πόθεν έσχες των ποσών που θα διατεθούν για τις τηλεοπτικές άδειες από όλους τους επιχειρηματίες. Δίνει μάλιστα γι' αυτό περιθώριο πέντε ημερών μετά την ανακοίνωση των υπερθεματιστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL