Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Και μετά τι;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και μετά τι;

Αν και δεν αποκλείεται οι τέσσερις υπερθεματιστές για τις τέσσερις πανελλαδικές άδειες να αναδειχθούν αύριο ή, γιατί όχι, ακόμη και σήμερα το βράδυ, πιθανό θεωρείται ο λευκός καπνός να βγει μεθαύριο. Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα βήματα προβλέπονται από τον Νόμο Παππά και από την Προκήρυξη και είναι τα εξής:

* Μετά την ανακοίνωση των υπερθεματιστών για τις τέσσερις άδειες και σε προθεσμία πέντε ημερών πραγματοποιείται έλεγχος «πόθεν έσχες» των κεφαλαίων των επιχειρηματιών που θα επενδυθούν για την αγορά της άδειας.

* Όσοι έχουν εξασφαλίσει άδεια θα πρέπει να καταβάλουν το 1/3 του συνολικού τιμήματος εντός 15 ημερών. Το επόμενο 1/3 θα πρέπει να καταβληθεί εντός 6μήνου και το τελευταίο 1/3 στη συνέχεια, εντός 12μήνου. Εντός 15 ημερών κατακυρώνονται οι τέσσερις υπερθεματιστές της δημοπρασίας.

* Η απόφαση του ΣτΕ στις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών αναμένεται να εκδοθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου. Το ΣτΕ θα εξετάσει την ουσία των προσφυγών των σταθμών κατά της αδειοδότησης και τη συνταγματικότητα του νόμου.

* Σε διάστημα 90 ημερών από την κατακύρωση των αδειών στους υπερθεματιστές, οι σταθμοί που δεν πήραν άδεια πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν. Αυτό τοποθετείται γύρω στις αρχές με μέσα Δεκεμβρίου. Η Digea δεν έχει δικαίωμα να μεταδίδει πρόγραμμα μη αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών.

* Πολύ σύντομα, και πάντως εντός του 2016, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Νίκου Παππά, θα ξεκινήσει η προκήρυξη του κύκλου των περιφερειακών αδειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL