Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Σήμερα στην Αυγή: Με την άδεια του ΣτΕ ο διαγωνισμός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Με την άδεια του ΣτΕ ο διαγωνισμός

Οριστικά την Τρίτη, όπως έχει προγραμματιστεί, ολοκληρώνεται η διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας έσβησε χθες και τις τελευταίες ελπίδες του καθεστώτος ανομίας να μπλοκάρει τον διαγωνισμό στο "παρά πέντε". Μένοντας χωρίς πολιτικά και νομικά επιχειρήματα, καναλάρχες καταγγέλλουν πλέον καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους (!) και η Ν.Δ. αναζητεί διαπλεκόμενους στον ΣΥΡΙΖΑ.

"Οι ανακοινώσεις της Ν.Δ. γράφονται στο Μοσχάστο ή στο Φάληρο;" αναρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Σβίγκου διαμήνυσε ότι "ούτε καναλάρχες έχουμε, ούτε υποψήφιους καναλάρχες έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε".

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

https://www.avgi.gr/subscriptions

Και πάλι στις φλόγες η Χίος - Απειλήθηκαν χωριά - 3 τραυματίες

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο, η οποία εκδηλώθηκε στα βόρεια του νησιού και επεκτάθηκε σε διάφορα μέτωπα, προκαλώντας και τον τραυματισμό ανθρώπων στο χωριό Σιδηρούντα. Στην επιχείρηση για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων συμμετέχουν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Προϋπολογισμός επταμήνου

Τριπλό θετικό μήνυμα από την οικονομία

Τριπλή θετική εξέλιξη εμφάνισε η πορεία του κρατικού προϋπολογισμού κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους: Στα 832 εκατ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού, σαφώς μικρότερο του στόχου για έλλειμμα ύψους 3.486 εκατ. ευρώ...

Βούλευμα - καταπέλτης για τον 77χρονο οδηγό του ταχύπλοου στην Αίγινα

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο δράστης όχι μόνο δεν έκανε σινιάλο σε παραπλέοντα πλοία να βοηθήσουν εκείνους που κινδύνευαν, αλλά προχώρησε σε ενέργειες μόνο για τη διαφυγή του. Συγκλονιστική η μαρτυρία αυτόπτη που άκουσε ναυαγό να φωνάζει στον 77χρονο «Πέτα μας ένα σωσίβιο» κι αυτός τον αγνόησε.

ΔΕΗ: Οφειλές 1 δισ. διακανόνισαν 350.000 καταναλωτές

Οφειλές της τάξης του 1 δισ. ευρώ έχουν διακανονίσει 350.000 πελάτες της ΔΕΗ ανταποκρινόμενοι στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών που προώθησε η διοίκηση της επιχείρησης από την 1η Απριλίου και είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Με Μοσκοβισί τη Δευτέρα

Με καλούς οιωνούς ξεκινά η δεύτερη αξιολόγηση

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα την Πέμπτη, ο Π. Μοσκοβισί τη Δευτέρα θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Σταθάκη για την προπαρασκευή του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. Σε καλό κλίμα αναμένονται οι συναντήσεις που θα προετοιμάσουν τη δεύτερη αξιολόγηση.

Γαλλία-μπουρκίνι

Μάλλον ατυχής αποδείχτηκε η έμπνευση του ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς Νικολά Σαρκοζί να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία με την υπόσχεση να απαγορεύσει διά παντός τη χρήση του μπουρκίνι, αφού λίγη ώρα αργότερα η γαλλική Δικαιοσύνη ανέστειλε κάθε προσπάθεια περιορισμού κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν "αποδεδειγμένοι κίνδυνοι" για τη δημόσια τάξη.

Τουρκία: Κλιμάκωση του αντάρτικου των Κούρδων

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση κατά αρχηγείου της αστυνομίας στη ΝΑ Τουρκία. Πόλεμο με όλα τα μέσα κήρυξε η Άγκυρα στους Κούρδους αντάρτες. Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για τη συριακή κρίση και το Κουρδικό, ενώ Ρωσία και ΗΠΑ αναζητούν συμβιβασμό και εγγυήσεις για κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL