Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Διαβάστε σήμερα στην "Αυγή"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαβάστε σήμερα στην "Αυγή"

Στη Βουλή τις επόμενες ημέρες η κυβερνητική πρόταση

Η απλή αναλογική διχάζει τη βάση της Ν.Δ.

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό διαμορφώνει η κυβερνητική πρόταση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς τυγχάνει, όπως δείχνουν τα αναλυτικά στοιχεία του δεύτερου μέρους του Βαρόμετρου της Public Issue, ευρείας κοινωνικής αποδοχής, διχάζοντας ακόμη και την εκλογική βάση της Ν.Δ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπερασπιζόμενος ένα σύστημα μονοκομματικών κυβερνήσεων, που έχει προ πολλού καταρρεύσει, συντάχθηκε χθες ανοιχτά με τον Κυρ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για "σύμφωνο ακυβερνησίας" και, για να μη μείνει η παραμικρή αμφιβολία, επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ γιατί υπερασπίστηκε τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών. Τη νομοθετική πρωτοβουλία αναμένουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, που έχουν ταχθεί υπέρ της απλής αναλογικής.

* Πλειοψηφικό ρεύμα σε όλα τα άλλα κόμματα και σε όλες τις ηλικίες

* Απροκάλυπτο παιχνίδι Θεοδωράκη υπέρ Μητσοτάκη, στάση αναμονής από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες

Αρχίζει η συζήτηση για το Brexit

Καμία διαπραγμάτευση με τους Βρετανούς αν δεν υποβάλουν το αίτημα για την έξοδο συμφώνησαν Μέρκελ, Ολάντ και Ρέντζι, ενώ ο Κάμερον θέλει να μεταθέσει το ζήτημα για το φθινόπωρο. Μη αναστρέψιμη η απόφαση των Βρετανών, ας το σκέφτονταν νωρίτερα αντί να βάζουν τα κλάματα, δηλώνει ο Σόιμπλε και απορρίπτει τη συζήτηση για τροποποίηση της συνθήκης της Ε.Ε. Στο Λονδίνο κερδίζει έδαφος η ιδέα πρόωρων εκλογών, ενώ σπαράσσονται από έριδες Συντηρητικοί και Εργατικοί. Fitch και Standard & Poor's υποβάθμισαν το αξιόχρεο της Βρετανίας.

Ανταποκρίσεις του Φοίβου Κλαυδιανού από τις Βρυξέλλες και του Ανδρέα Μπελεγρή από το Λονδίνο. Ανάλυση του Βαγγέλη Κυζηράκου για την ψήφο των Βρετανών.

Το Brexit έβγαλε... Ραχόι

Σενάρια για δεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας, καθώς ο Ραχόι βγήκε κερδισμένος από το Brexit. Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες του Unidos Podemos και τα γκάλοπ, ενώ στους κόλπους των Σοσιαλιστών φουντώνει η αμφισβήτηση του Σάντσεθ. Ανταπόκριση του Αργύρη Παναγόπουλου από τη Μαδρίτη.

Θεαματική στροφή Ερντογάν για Ισραήλ και Ρωσία

Εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ έξι χρόνια μετά το "Μαβί Μαρμαρά" και ταυτόχρονη συγγνώμη Ερντογάν στον Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη Συρία, καθώς στενάζει η τουρκική οικονομία και ο τουρισμός από τις κυρώσεις της Μόσχας.

Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Ολιγοήμερη παράταση, έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου, της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τόσο των φυσικών όσο και των νομικών προσώπων έδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών τονίζοντας πως δεν προτίθεται να δώσει άλλη παράταση.

Ένα ευρωπαϊκό σχέδιο

Είναι μερικές στιγμές που η Ιστορία σού χτυπάει την πόρτα και εσύ θα πρέπει να ανταποκριθείς άμεσα. Τέτοια είναι και η ιστορική στιγμή που ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Η απόφαση των Βρετανών θέτει με εξαιρετική σαφήνεια το ερώτημα. Ποια Ευρώπη θέλουμε και γιατί να έχουμε...

του Γιώργου Κοντόσταυλου

Χιλιάδες στρέμματα δάσους χάθηκαν στα Δερβενοχώρια

Πάνω από 5.000 στρέμματα δάσους έχουν καεί στα Δερβενοχώρια, όπου η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται και μάλιστα κάποια στιγμή χθες πλησίασε χωριά της περιοχής.

Ρουπακιάς μαινόμενος, βρίζει και απειλεί

Με τον καθ' ομολογία δολοφόνο Γ. Ρουπακιά να βρίζει και να απειλεί φωτογράφους και συγγενείς του Παύλου Φύσσα -οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο και των υπόλοιπων χρυσαυγιτών- ξεκίνησε πάλι χθες η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης στο Εφετείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL