Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Κυβέρνηση: Στοχοποιημένη από μερίδα των ΜΜΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση: Στοχοποιημένη από μερίδα των ΜΜΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με σαφήνεια έβαλε τέλος στη φημολογία που θέλει να υπάρχουν τριγμοί και προβλήματα στις σχέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την κυβέρνηση τονίζοντας πως η πρόεδρος της Βουλής έχει καλές σχέσεις με την κυβέρνηση και «ο καθένας προχωράει με βάση του διακριτούς ρόλους που υπάρχουν μεταξύ κυβέρνησης και Βουλής». Αναφερόμενος στην τακτική μερίδας των ΜΜΕ, που εμφανίζει την πρόεδρο της Βουλής να επιτίθεται κατά των δημοσιογράφων και του Τύπου γενικότερα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επεσήμανε:

«Νιώθω ότι βρίσκεται στο στόχαστρο μιας επίθεσης. Σε κάθε περίπτωση και οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και καλώς κάνουν τη δουλειά τους. Η κριτική, την οποία δέχονται οι δημοσιογράφοι πρέπει να γίνεται μέσα σε ένα πλαίσιο αλλά και η κριτική που ασκούν οι δημοσιογράφοι να γίνεται κι αυτή σε ένα πλαίσιο». Την ίδια ώρα κύκλοι του Μαξίμου δηλώνουν πως η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη ενός οργανωμένου σχεδίου στοχοποίησης της προέδρου της Βουλής από μερίδα του Τύπου.

«H Zωή Κωνσταντοπούλου είναι αυτοτελής προσωπικότητα. Με τη συμπεριφορά της έχει σπάσει στερεότυπα ετών και έχει στοχοποιηθεί από τα μέσα ενημέρωσης» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. «Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχεται μεγάλη επίθεση και τη στηρίζω, αλλά της λέω ότι αυτή την ώρα πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον Τσίπρα στην προσπάθεια που κάνει. Πρέπει όλοι να βάλουν πλάτη και αν δεν βάλουν πλάτη τουλάχιστον να μην εμποδίζουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, συμπληρώνοντας: «Επειδή η πολιτική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν τα χάλια τους, ένα μεγάλο μέρος των ιδιωτικών ΜΜΕ τείνουν να υποκαταστήσουν την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, από την πλευρά του, σημείωσε πως με βάση τον κανονισμό της Βουλής «ο πρόεδρος μεριμνά για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Βουλής και των χώρων της, στο όνομα της οποίας ασκεί την αστυνομική εξουσία να καθορίζει τη δύναμη της αστυνομίας και να εγκρίνει το προσωπικό της που πρέπει να υπηρετεί στη φρουρά της Βουλής, η οποία και τελεί αποκλειστικά υπό τις διαταγές του».

Π. Κατσάκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL