Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αννέτα Καββαδία (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος ΕΡΤ): Πολιτική βούληση για αντικειμενική ενημέρωση

Με τον χρόνο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ να μετρά, πλέον, αντίστροφα -με δεδομένο ότι το σχετικό νομοσχέδιο μπαίνει αύριο για συζήτηση και ψήφιση (την Τρίτη) στην Ολομέλεια της Βουλής- η σκέψη δε μπορεί παρά να «ταξιδεύει». Τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον...

Με τον χρόνο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ να μετρά, πλέον, αντίστροφα -με δεδομένο ότι το σχετικό νομοσχέδιο μπαίνει αύριο για συζήτηση και ψήφιση (την Τρίτη) στην Ολομέλεια της Βουλής- η σκέψη δε μπορεί παρά να «ταξιδεύει». Τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον... Να «ταξιδεύει» στις 11 Ιουνίου 2013 - και στους μήνες που ακολούθησαν το «μαύρο» της πρωτόγνωρης εκείνης ημέρας που θα στιγματίζει για πάντα τους εμπνευστές της - αλλά να «ταξιδεύει» και, κυρίως, να εστιάζει σε αυτά που έρχονται. Στη νέα εποχή και στη νέα σελίδα που ανοίγει για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ο οποίος -μετά από 23, σχεδόν, μήνες απαξίωσης- θα ξαναβρεί τη θέση που του αρμόζει στον δημόσιο λόγο της χώρας και, κατά συνέπεια, στη συνείδηση των πολιτών.

Το νομοσχέδιο, έτσι όπως αυτό διαμορφώθηκε τελικά (μετά τις απόψεις, τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις, τις επισημάνσεις όλων όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία της τελικής επεξεργασίας του), μπορεί να αποτελέσει τη βάση της συλλογικής προσπάθειας που απαιτείται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την αντικειμενική ενημέρωση και την ποιοτική ψυχαγωγία μέσα από ένα δημοκρατικό πλέγμα διαφάνειας και σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Θέλω, ωστόσο, να είμαι ξεκάθαρη: κανένας νόμος, ακόμη και ο πλέον άρτιος, δε μπορεί να διασφαλίσει την επίτευξη αυτού του στόχου αν δεν υπάρχει η πολιτική βούληση προκειμένου η νέα ΕΡΤ να αφεθεί να επιτελέσει τον ρόλο της. Μακριά από κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις, με ισχυρό και ουσιαστικό κοινωνικό έλεγχο και, κυρίως, με εμπιστοσύνη στην εμπειρία, τις δεξιότητες, την ικανότητα και την επαγγελματική επάρκεια των εργαζομένων. Και, φυσικά, έχοντας ως πολύτιμο αρωγό στη νέα προσπάθεια -που είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιαστεί από την κοινωνία- το φωτεινό παράδειγμα του αυτοδιαχειριστικού μοντέλου της ERTOpen.

 

* Η Αννέτα Καββαδία είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις