Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παρατυπίες στις προκηρύξεις προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ

Στρεβλώσεις, παρατυπίες, αδιέξοδα και προχειρότητα στη διαδικασία της προκήρυξης για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. καταγγέλλουν με επιστολή τους προς τη διοίκηση του νέου ραδιοτηλεοπτικού μορφώματος...

Στρεβλώσεις, παρατυπίες, αδιέξοδα και προχειρότητα στη διαδικασία της προκήρυξης για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. καταγγέλλουν με επιστολή τους προς τη διοίκηση του νέου ραδιοτηλεοπτικού μορφώματος η Επιτροπή Δημοσιογράφων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και Διαδικτύου.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, η διαδικασία αξιολόγησης προχωρά χωρίς σαφή χρονοδιαγράμματα, χωρίς σαφή κριτήρια και με κυρίαρχα στοιχεία υποκειμενικότητας. "Εδώ και οκτώ μήνες 'κόβουν και ράβουν' επαγγελματίες δημοσιογράφους στα μέτρα τους. Δεν αξιολογούν με βάση την ικανότητα και την ταυτότητα του δημοσιογράφου που καλείται να στελεχώσει τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, αλλά επικαλούνται τύπους για να αυθαιρετούν στην ουσία" αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι δημοσιογράφοι τέλος κατέθεσαν υπόμνημα με συγκεκριμένες παρατηρήσεις στη διαδικασία αξιολόγησης για την πλήρωση 59 θέσεων δημοσιογράφων στην κατηγορία "Σύνταξη και Παραγωγή Ειδήσεων και Εκπομπών", αφού όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της ΝΕΡΙΤ "στο όνομα της αξιοκρατίας και της ακηδεμόνευτης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σπιλώνουν επαγγελματικές πορείες και ανθρώπινες αξιοπρέπειες".

Δείτε όλα τα σχόλια