Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να κλείσει την ΕΡΤ σκέφτεται η τρικομματική, σύμφωνα με τη Real News

Πρόταση για "λουκέτο" στην ΕΡΤ", που συζήτησαν Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης στην τελευταία σύσκεψή τους, αποκαλύπτει η σημερινή Realnews. Εντονες αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΑΝΕΛ

Πρόταση  για "λουκέτο" στην ΕΡΤ", που συζήτησαν Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης στην τελευταία σύσκεψή τους,  αποκαλύπτει η σημερινή Realnews. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κυβέρνηση μελετά « σενάριο προσωρινού κλεισίματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ώστε να επανασχεδιαστεί εξ αρχής η λειτουργία της με 2000 λιγότερους υπαλλήλους".

Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις:
-Το ΚΚΕ τονίζει πως δεν επιτρέψει την συρρίκνωση της ΕΡΤ « Το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση».
-Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια στόματος Τέρενς Κουίκ καλούν την κυβέρνηση και τον Σίμο Κεδίκογλου να δώσει διευκρινίσεις. «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οφείλει να δώσει διευκρινίσεις, για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απορρίπτουμε κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο. Απεναντίας, ζητάμε οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο στην αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της στα πλαίσια του απόλυτου πλουραλισμό.»
-Στο θέμα, αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά αύριο κατά την παρουσιαση της θέσης του κόμματος για τα ΜΜΕ και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο