Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Να κλείσει την ΕΡΤ σκέφτεται η τρικομματική, σύμφωνα με τη Real News
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να κλείσει την ΕΡΤ σκέφτεται η τρικομματική, σύμφωνα με τη Real News

Πρόταση  για "λουκέτο" στην ΕΡΤ", που συζήτησαν Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης στην τελευταία σύσκεψή τους,  αποκαλύπτει η σημερινή Realnews. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κυβέρνηση μελετά « σενάριο προσωρινού κλεισίματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ώστε να επανασχεδιαστεί εξ αρχής η λειτουργία της με 2000 λιγότερους υπαλλήλους".

Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις:
-Το ΚΚΕ τονίζει πως δεν επιτρέψει την συρρίκνωση της ΕΡΤ « Το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση».
-Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια στόματος Τέρενς Κουίκ καλούν την κυβέρνηση και τον Σίμο Κεδίκογλου να δώσει διευκρινίσεις. «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οφείλει να δώσει διευκρινίσεις, για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απορρίπτουμε κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο. Απεναντίας, ζητάμε οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο στην αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της στα πλαίσια του απόλυτου πλουραλισμό.»
-Στο θέμα, αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά αύριο κατά την παρουσιαση της θέσης του κόμματος για τα ΜΜΕ και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL