Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Εγκαίνια χθες στις νέες εγκαταστάσεις της Ertopen / Μάθημα ζωής ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκαίνια χθες στις νέες εγκαταστάσεις της Ertopen / Μάθημα ζωής ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ εξελίχθηκε η χθεσινή γιορτή για την κοπή της πίτας και τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ, ακριβώς απέναντι από το Ραδιομέγαρο. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε μια δυναμική συγκέντρωση, διατύπωσαν τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΤ, αλλά και την ελπίδα τους ότι ότι η ΕΡΤ θα ξαναλειτουργήσει σύντομα.

Στις νέες εγκαταστάσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, στην Ertopen, ανάμεσα στην αίθουσα σύνταξης και τα ραδιοφωνικά στούντιο (ετοιμάζεται και τηλεοπτικό) ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις: «Μην υπολογίζεται σε κόπωση». Παρόντες εκπρόsωποι από το σύνολο της αντιπολίτευσης: από τον ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης, Στρατούλης, Μητρόπουλος, ΚουρουΜπλής, ΣτάΙκος), το ΚΚΕ (Λαμπρούλης), τους ΑΝ.ΕΛΛ. (Μακρή, Μαρκάτος), τη ΔΗΜ.ΑΡ. (Διαμαντόπουλος), τους Οικολόγους (Πισσίας), το Σχέδιο Β, το ΕΠΑΜ, φορείς, οργανώσεις πολιτών. Παρόντες επίσης η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Θανάσης Παπαγεωργίου.

Όσο είμαστε όρθιοι θα αγωνιζόμαστε με αλληλεγγύη, θα δώσουμε μάθημα ενός αγώνα με κατάθεση ψυχής, είπε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης. «Δεν σταματάμε. Είμαστε οι θεματοφύλακες των θεσμών και του Συντάγματος» είπε και συμπλήρωσε ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προσφύγει στα δικαστήρια τόσο για το χαράτσι του ανταποδοτικού τέλους των τριών ευρώ τον μήνα όσο και για τους νόμους για τη ΔΤ και για την κάλυψη του ειδικού διαχειριστή Γκ. Μάναλη.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν δημιουργήσει τις υποδομές που χρειάζονται και εκπέμπουν (εκτός από την τηλεόραση της ΕΡΤ-3) πλήρες ραδιοφωνικό πρόγραμμα από ένα πολυσυλλεκτικό ραδιόφωνο, με ενημέρωση, μουσική, πολιτισμό, αθλητικά. Όπως είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Νίκος Τσιμπίδας, στους οκτώ μήνες λειτουργίας του ραδιοφώνου η ενημέρωση από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ μέσω του Εrtopen κατόρθωσε να εφαρμόσει ένα εντελώς νέο μοντέλο ειδήσεων, με τρία χαρακτηριστικά: α) Να προβάλει την αληθινή πραγματικότητα της ζωής και όχι τη φαντασιακή των ιδιωτικών καναλιών, δίπλα στην κοινωνία και με τη στήριξή της. β) Να εφαρμόσει οριζόντια και όχι κάθετη ιεραρχία, με ισοτιμία μεταξύ των συντακτών, όμως με πλήρη ρεπορτάζ και με διαφορετικό λόγο. γ) Να δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό ραδιόφωνο, «σπάζοντας» το μοντέλο των εξειδικευμένων ρ/σ που προωθεί η αγορά. «Αυτούς τους τρεις πυλώνες στην ειδησεογραφία θέλουμε να τους δούμε και την επόμενη μέρα, όταν θα ανοίξει η ΕΡΤ, που θα έρθει σύντομα», συμπλήρωσε ο Ν. Τσιμπίδας.

Η Εrtopen θα προσαρμόσει το πρόγραμμά της, ώστε να να καλύψει τις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL