Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Διεργασίες για τον "Επενδυτή"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διεργασίες για τον "Επενδυτή"

Όμηροι της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Επενδυτής» βρίσκονται σε επίχεση εργασίας εδώ και ένα μήνα, μετά την απεργία τους λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων αμοιβών, κατά περίπτωση, από 4 έως 6 μήνες. Εκκρεμούν επίσης η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και αγωγών των εργαζομένων λόγω και μή πληρωμής του δώρου Χριστουγέννων.

Η διαμάχη μεταξύ των μετόχων Αλ. Σκαναβή και Δ. Μπενέκου, οι οποίοι κατέχουν από 50% της εταιρείας DBAS που εκδίδει τον «Επενδυτή», εκτός από διοικητικό κενό και οικονομική ασφυξία, έχει επιφέρει και μια άνευ προηγουμένου δυσπραγία ως προς το να βρεθεί διέξοδος για την επανέκδοση της εφημερίδας, έτσι ώστε να διασωθούν κάποιες θέσεις εργασίας.

Η διαμάχη, που εμφανίζεται ως βεντέτα μεταξύ των δύο μετόχων, φάνηκε ανάγλυφα χθες, όταν στην πρόταση ραγδαίων περικοπών του Α. Σκαναβή προς τους εργαζόμενους τοποθετήθηκε ο Δ. Μπενέκος χαρακτηρίζοντάς την «οικονομικά, εκδοτικά και δημοσιογραφικά επικίνδυνη» καθώς θα επιβαρύνει περισσότερο την οικονομική κατάσταση της DBAS. Ο Δ. Μπενέκος αντιπρότεινε στην ουσία εκμίσθωση του τίτλου στους εργαζόμενους για την προώθηση αυτοδιαχειριστικού σχήματος. Δηλαδή «μακροχρόνια εκχώρηση του δικαιώματος χρήσης των τίτλων στους εργαζόμενους, με τη μορφή μηνιαίου 'μισθώματος' και με αντάλλαγμα που θα καταβάλλεται στην DBAS ή θα συμψηφίζεται και θα εκπίπτει από τις υφιστάμενες οφειλές».

Ενωρίτερα, ο Α. Σκαναβής είχε προτείνει τη μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 50%, απομάκρυνση 7 νεοπροσληφθέντων εργαζομένων και των 19 εργαζόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, εθελούσιες εξόδους και άμεση επανέκδοση της εφημερίδας με την καταβολή μισού μισθού από τα δεδουλευμένα.

Σε συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι χθες κατέληξαν σε αντιπρόταση προς τον Α. Σκαναβή, με τον οποίο θα έχουν συνάντηση σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL