Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Σε ποιους έλειψε η Όλγα Τρέμη;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ποιους έλειψε η Όλγα Τρέμη;

Η απουσία της Όλγας Τρέμη από το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega, από την περασμένη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα, έχει προκαλέσει σχόλια στο ευρύτερο «μιντιολογικό» σύστημα. Οι ερμηνείες;

Η πρώτη είναι ότι γίνεται μία πρόβα, ας πούμε, για το «φρεσκάρισμα» του δελτίου στο άμεσο μέλλον, καθώς νέα και «φρέσκα» πρόσωπα θα αντικασταστήσουν ορισμένους από τους κεντρικούς παρουσιαστές.

Η δεύτερη είναι ότι οι τηλεθεατές γύρισαν την πλάτη στο πιο «μνημονιακό» και καθεστωτικό δελτίο ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης, στο δελτίο της κατευθυνόμενης ενημέρωσης υπέρ των τελευταίων κυβερνήσεων και στρατευμένο κατά του βασικού πολιτικού τους αντιπάλου. Το δελτίο του Mega, λένε, έχασε σε αξιοπιστία και εγκυρότητα -γι' αυτό άλλωστε μειώθηκε και η τηλεθέασή του- οπότε, σύμφωνα με αυτό το σενάριο, επίκειται απόκλιση από τη σημερινή πολιτική «γραμμή» που θα σηματοδοτηθεί, με νέα πρόσωπα.

Παρ' ότι η δεύτερη ανάλυση δεν απέχει από την πραγματικότητα, χωλαίνει στο «διά ταύτα». Πράγματι το δελτίο του Mega είναι το πλέον κυβερνητικό, όμως η πτώση της τηλεθέασής του δεν οφείλεται σε αυτό. Το σερί της πρώτης θέσης σε τηλεθέαση επί 7 χρόνια χάθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο όχι τόσο λόγω του καθεστωτικού του χαρακτήρα, ούτε της «σχολιαστικής» δομής του.

Αν και η «κούραση» στις μετρήσεις τηλεθέασης ήταν σαφής τους τελευταίους μήνες του 2013, η πρωτιά χάθηκε από λάθος προγραμματισμό: για το «lead in» του δελτίου, δηλαδή για την εκπομπή που προηγείται και «περνάει» τους τηλεθεατές στο δελτίο, το Mega προγραμμάτισε τούρκικη σειρά, η οποία δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση, καθώς ο ΑΝΤ-1 πέρασε μπροστά με άλλη τούρκικη σειρά, με τίτλο «Απαγορευμένη αγάπη».

Μπροστά σ' αυτή την ήττα, το Mega άλλαξε τον προγραμματισμό του και ήδη από χθες προβάλλει άλλη τούρκικη σειρά, με τίτλο «Εκδίκηση», η οποία αναμένεται να ανακόψει τη διαρροή τηλεθεατών προς τον ΑΝΤ-1 και να δώσει τα πολυπόθητα νούμερα τηλεθέασης πριν και στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων. Θα δείξει.

Ο διευθυντής ειδήσεων του Mega Χρ. Παναγιωτόπουλος με ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Η Όλγα Τρέμη θα λείψει αυτή την εβδομάδα από τις ειδήσεις του Μega. Βρίσκεται στο Λονδίνο μαζί με τον γιο της και αναμένεται να επιστρέψει στη θέση της, στη Μεσογείων, την επόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου. Το κεντρικό δελτίο του Μεγάλου Καναλιού θα παρουσιάσει απόψε ο Νίκος Στραβελάκης, ο οποίος -για τον λόγο αυτό- έλειψε το Σαββατοκύριακο και τον αντικατέστησε η Μαρία Σαράφογλου. Οι μονίμως σεναριολογούντες πάλι θα απογοητευθούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL