Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Όχι στο μονοπώλιο της Digea
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όχι στο μονοπώλιο της Digea

Στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια προτίθενται να προσφύγουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας, αντιτιθέμενοι στους όρους του διαγωνισμού για τον «πάροχο δικτύου» ψηφιακής τηλεόρασης που προκήρυξε η κυβέρνηση, φωτογραφίζοντας το εκκολαπτόμενο μονοπώλιο της Digea των μεγάλων καναλιών, που προορίζεται να κάνει τον αποκλειστικό... τροχονόμο της ψηφιακής μετάδοσης.

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας ζητούν την αναστολή του διαγωνισμού για την κατάθεση προσφορών που κήρυξε η κυβέρνηση στις 30 Δεκεμβρίου 2013 και λήγει στις 31 Ιανουαρίου. Όπως διαπιστώνουν, ο διαγωνισμός (που κήρυξε η ΕΕΤΤ) «στερείται και της ελάχιστης, ακόμη και προσχηματικής αντικειμενικότητας», γίνεται με «συνοπτικές διαδικασίες» και «χωρίς να ληφθούν υπόψη ούτε τα συμφέροντα του Δημοσίου, ούτε οι επιταγές της Ε.Ε.». Έτσι «δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε να παύσει η λειτουργία των περιφερειακών σταθμών με μια αδιαφανή διαδικασία που φωτογραφίζει συγκεκριμένα μονοπωλιακά συμφέροντα».

Οι εκπρόσωποι των σταθμών της περιφέρειας ζητούν αναστολή, προκειμένου ο διαγωνισμός:

1) Να διασφαλίζει την απρόσκοπτη εκπομπή των νόμιμων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, για όλο το χρονικό διάστημα της 15ετούς χρήσεως των συχνοτήτων.

2) Να διασφαλίζει την εξίσωση των δικαιωμάτων μεταξύ των παρόχων δικτύου ψηφιακής εκπομπής, ώστε να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, ο οποίος θα επιφέρει καλύτερες και με μικρότερο κόστος παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

3) Να διασφαλίζει την ύπαρξη εύλογου χρόνου, ώστε να υπάρξει ουσιαστικός πλουραλισμός στην διεκδίκηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων με το αντίστοιχο τίμημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL