Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Νέο ραδιόφωνο με τοπικό πρόγραμμα και δικτύωση με την Αθήνα / Στο Κόκκινο και η Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέο ραδιόφωνο με τοπικό πρόγραμμα και δικτύωση με την Αθήνα / Στο Κόκκινο και η Θεσσαλονίκη

Εργώδεις οι ρυθμοί για το στήσιμο του στούντιο

Πρώτη σημαία στη Θεσσαλονίκη βάζει ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο 105,5, ο οποίος αναπτύσσει το δίκτυό του στην περιφέρεια, ιδρύοντας σειρά νέων «αδελφών» ραδιοφωνικών σταθμών με αυτόνομα, τοπικά προγράμματα, αλλά και με δικτύωση από την Αθήνα. Η ανάπτυξη του σταθμού συμπίπτει μάλιστα με τα γενέθλια των 8 χρόνων του, στις 6 Φεβρουαρίου.

Με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των φίλων του, το Κόκκινο ετοιμάζεται να εκπέμψει στον αέρα της Θεσσαλονίκης σε δέκα μέρες. Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ο «Κόκκινο 93,4» θα εκπέμψει από την πρώην συχνότητα του Μύθος, καθημερινά, τοπικό πρόγραμμα, αλλά και σε δίκτυο από την Αθήνα, τόσο μέρος της πρωινής ζώνης, όπως το «Η φυλή των φίλων» του Κώστα Αρβανίτη και το «Hot Doc» του Κώστα Βαξεβάνη, το κεντρικό μαγκαζίνο, όσο και άλλες εκπομπές, όπως το «Infowar» του Άρη Χατζηστεφάνου. Με λίγη τύχη, ο Κόκκινο 93,4 θα λαμβάνεται και από τους όμορους νομούς, του Κιλκίς, της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

Την μέρα των εγκαινίων, ετοιμάζεται στον πεζόδρομο της Καρόλου Ντίλ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου θα στεγάζεται ο σταθμός, μεγάλη γιορτή έναρξης, με μπάντες δρόμου, μπαλόνια και happenings, και ο σταθμός «open radio» με καλεσμένους όλη την πόλη.

Την ευθύνη για το στήσιμο και τη λειτουργία του σταθμού έχουν ο μουσικός επιμελητής Μάνος Τζανακάκης, από τους παλαιούς μουσικούς παραγωγούς του Kosmos της ΕΡΑ, ο οποίος μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη, και ο δημοσιογράφος Λευτέρης Αρβανίτης (απλή συνωνυμία). Ο σταθμός βρίσκεται σε συζητήσεις με παραγωγούς εκπομπών, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, το οποίο τώρα διαμορφώνεται.

Ήδη το Κόκκινο ετοιμάζει νέο σταθμό και στην Καβάλα, πάνω στην ίδια λογική, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις και στην Καστοριά.

Από τα γραφεία του Κόκκινου στην οδό Σαρρή ετοιμάζεται σειρά εξειδικευμένων μουσικών web ραδιοφώνων, σε όλα τα... χρώματα. Τα ραδιόφωνα θα τοποθετηθούν στο Portal του Κόκκινου και θα μεταδίδουν από τζαζ έως κλασική μουσική, υπό την ευθύνη του Βαγγέλη Βέκιου. Πρώτο web ραδιόφωνο που θα βγει στον ιντερνετικό αέρα, το πολυσυλλεκτικό Μωβ και έπονται το Κίτρινο, το Πράσινο κ.ο.κ. Την υπογραφή για τη μουσική σε όλους τους σταθμούς του Κόκκινου έχει ο Μάκης Μηλάτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL