Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
«Απεργία» σκέφτονται στη ΔΤ Θεσσαλονίκης / Έντονη δυσαρέσκεια εργαζομένων στη ΔΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Απεργία» σκέφτονται στη ΔΤ Θεσσαλονίκης / Έντονη δυσαρέσκεια εργαζομένων στη ΔΤ

Την ώρα που οι εν Αθήναις εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΔΤ βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς περιορίζονται δραματικά -και μάλιστα προς όφελος των «πτυχιούχων», όπως λένε- οι προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ, τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θα διαδεχθεί την ΕΡΤ, οι συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Έτσι, ενώ στη ΔΤ της Αθήνας η προκήρυξη μόλις 117 θέσεων δημοσιογράφων (έναντι 600 επί ΕΡΤ) φαίνεται να παρακάμπτεται απλώς με γκρίνιες του τύπου «μας έστιψαν σαν λεμονόκουπες για να στήσουμε το μεταβατικό σχήμα και τώρα μας πετάνε στον δρόμο», στη Θεσσαλονίκη η προκήρυξη μόλις 17 θέσεων προκαλεί τριγμούς. Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης καλεί και τις άλλες Ενώσεις να συμπαραταχθούν στον αγώνα της, καθώς αντιλαμβάνεται ότι οι πολιτικές δεσμεύσεις για δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στη Θεσσαλονίκη πέφτουν στο κενό, αλλά και «χαρακτηρίζουν το σύνολο της κυβερνητικής αντίληψης για την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό και καθιστούν εξ ορισμού αδόκιμο το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα της ΝΕΡΙΤ».

** Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε «απλό ανταποκριτικό γραφείο», καθώς «δεν είναι δυνατόν με 15 δημοσιογράφους και 27 άτομα από άλλες ειδικότητες να λειτουργήσει αξιοπρεπώς ένας περιφερειακός ραδιοτηλεοπτικός φορέας». Υπογραμμίζει την ευθύνη της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, του Π. Καψή για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της δημόσιας τηλεόρασης και των δύο μαζί για τον αφανισμό της δημόσιας ενημέρωσης στη Β. Ελλάδα και τη στέρηση θέσεων εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ 3 και της ΕΡΤ πανελλαδικά.

** Απαντώντας ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παντελής Καψής σημειώνει ότι από τη ΝΕΡΙΤ προβλέπεται η δημιουργία και δεύτερου καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας (χωρίς πάντως να αναφέρει ότι θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη), αλλά και Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακού Περιεχομένου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία θα παράγει τοπικό και περιφερειακό πρόγραμμα σε συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς. Αναφέρεται επίσης σε επικείμενη προκήρυξη 64 θέσεων εργασίας όλων των ειδικοτήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL