Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
Πολιτικό face control από την ΕΣΗΕΑ για τα νέα μέλη της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολιτικό face control από την ΕΣΗΕΑ για τα νέα μέλη της

Πριν λίγη ώρα εστάλησαν στα υποψήφια νέα μέλη της ΕΣΗΕΑ τα θέματα των γραπτών εξετάσεων προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις της. Πρόκειται για μια πρακτική μοναδική στα συνδικαλιστικά πράγματα, καθώς είναι ασυνήθιστο τα προς ένταξη μέλη του να υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις. Είναι μια πρακτική που κληροδοτήθηκε από όσους και όσες θέλουν την ΕΣΗΕΑ «κλειστό κλαμπ» για προνομιούχους.

Ένα από τα θέματα των εξετάσεων κεντρίζει το ενδιαφέρον: «Πώς σχολιάζετε το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την δημοσιοποίηση της αποκαλούμενης “λίστας Πέτσα”, με τα Μέσα Ενημέρωσης που εντάχθηκαν στην καμπάνια για τον κορωνοϊό, αλλά και το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα Μέσα Ενημέρωσης με αφορμή τη συγκεκριμένη λίστα;»

Για πρώτη φορά καλούνται οι εξεταζόμενοι να καταθέσουν σε μια τέτοια (ουσιαστικά τυπική διαδικασία) τις πολιτικές τους απόψεις για θέματα της επικαιρότητας. Είναι προφανές πως κάποιοι στην ΕΣΗΕΑ επιθυμούν να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις πολιτικές τοποθετήσεις των υποψηφίων μελών, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό εργαζόμενων στην ενημέρωση από τον συνδικαλιστικό φορέα.

Η ΕΣΗΕΑ πρέπει να αποσύρει τώρα την κατάπτυστη αυτή ερώτηση και να ανοίξει τις πόρτες της στους νέους εργαζόμενους, με προοπτική τη δημιουργία ενιαίου συνδικάτου τύπου των εργαζομένων και όχι των κάθε λογής «βαρόνων» μεγαλοδημοσιογράφων.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL