Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Επτά φορές κρατικό χρήμα στον «γαλάζιο» εκδότη Ν. Καραμανλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επτά φορές κρατικό χρήμα στον «γαλάζιο» εκδότη Ν. Καραμανλή

Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να αποκαλύψει τα ποσά της καμπάνιας των 20 εκατ. ευρώ -ζεστό κρατικό χρήμα- με τα οποία χρηματοδοτήθηκε κάθε μέσο, νέα προκλητικά στοιχεία έρχονται στο φως.

Όπως για παράδειγμα η περίπτωση του εκδότη με το όνομα Νίκος Καραμανλής, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αθήνα, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα. Ο Ν. Καραμανλής, στενός φίλος της "γαλάζιας" παράταξης, όπως φαίνεται από πλήθος φωτογραφιών του που διακινούνται στο Διαδίκτυο, αλλά και μέσω των δικών του εκδόσεων, αγκαλιά με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζεται να έχει λάβει άγνωστο ποσό από τις καμπάνιες για τον κορωνοϊό σε τουλάχιστον επτά μέσα τα οποία συντηρεί.

Οι δραστηριότητες του εκδότη κινούνται γύρω από δύο βασικούς κορμούς: την κυριακάτικη εφημερίδα «Παρασκήνιο» στην Αθήνα και την εβδομαδιαία free press εφημερίδα «Καρφίτσα» στη Β. Ελλάδα. Βάσει των επίσημων στοιχείων του Στ. Πέτσα, και οι δύο βρίσκονται στη λίστα των χρηματοδοτούμενων εντύπων.

Εκεί όμως που γίνεται πραγματικό πανηγύρι είναι με τις ιστοσελίδες του Ν.Κ. Media Group: στη λίστα με τις χρηματοδοτούμενες ιστοσελίδες βρίσκονται κατ’ αναλογία των παραπάνω οι ιστοσελίδες paraskhnio.gr και karfitsa.gr. Στο ίδιο "Media Group", όμως, περιλαμβάνονται και το toxrima.gr (με σλόγκαν «Επιχειρήσεις, Πρόσωπα, Παρασκήνιο»), backstage24.gr (με σλόγκαν "Φωτίζουμε το παρασκήνιο") και policepress.gr (σχετικού περιεχομένου).

Δύο εφημερίδες και πέντε ιστότοποι -απ’ όσους τουλάχιστον εντοπίσαμε εμείς στην έρευνά μας- ενός κοινού επιχειρηματικού γκρουπ υπό τον Ν. Καραμανλή χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση με τα χρήματα των φορολογουμένων, όταν μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αδύνατον να πάρουν δάνειο από τράπεζα μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Οι εταιρείες του Ν. Καραμανλή εμφανίζονταν το 2017 με υποχρεώσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων στο Δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία και άλλους προμηθευτές. Ο εκδότης εμφανίζεται επίσης στόχος επιθέσεων: η πρώτη τον Δεκέμβριο του 2017 με χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σπίτι του από τον αστυνομικό φρουρό του και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2020, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητό του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL