Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
"Οι γυναίκες κάνουν ταινίες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Οι γυναίκες κάνουν ταινίες"

Binka Zhelyazkova από τη Βουλγαρία (1923-2011)
Νέα σειρά ντοκιμαντέρ, με θέμα την κληρονομιά και τον ρόλο των γυναικών στην εξέλιξη της τέχνης του κινηματογράφου, του σκηνοθέτη και ιστορικού κινηματογράφου Μαρκ Κάζινς και σε παραγωγή της Τίλντα Σουίντον προγραμματίζει να μεταδώσει η ΕΡΤ το επόμενο διάστημα.

Με αφηγήτριες, μεταξύ άλλων, τις ηθοποιούς Τζέιν Φόντα, Τίλντα Σουίντον και Θάντι Νιούτον, η σειρά ντοκιμαντέρ «Οι γυναίκες κάνουν ταινίες» ("Women Make Film") διανύει δεκατρείς δεκαετίες μέσα από αποσπάσματα ταινιών που δημιούργησαν 183 γυναίκες σκηνοθέτριες από έξι ηπείρους. Μια διαδρομή από την πρώιμη σιωπηλή δουλειά της Γαλλίδας ιδιοκτήτριας στούντιο Άλις Γκι Μπλας έως την Κίρα Μουράτοβα στη Ρωσία, τις Ντόροθι Άρζνερ και Κάθριν Μπίγκελοου στις ΗΠΑ και τη Γουάνγκ Πινγκ στην Κίνα υπό τον Μάο.

Χρησιμοποιώντας το υλικό με τη μορφή βιβλίου Ιστορίας χωρισμένου σε 40 κεφάλαια, είναι ένα ταξίδι στο έργο των γυναικών στη μεγάλη οθόνη που καλύπτει πολλές και διαφορετικές πτυχές, από το είδος και τη θεματολογία των ταινιών μέχρι τις επιδόσεις σε συγκεκριμένους τομείς της κινηματογραφικής τέχνης.

Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2019, αποτελείται από 14 επεισόδια και αποτελεί δουλειά του Μαρκ Κάζινς διάρκειας τεσσάρων ετών. Η ΕΡΤ είχε προγραμματίσει την έναρξη μετάδοσής του την ερχόμενη Τετάρτη, μεταμεσονύκτιες ώρες. Ωστόσο, ο προγραμματισμός άλλαξε κι ελπίζουμε να αλλάξει προς το νωρίτερο και η ώρα μετάδοσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL