Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το αποτυχημένο ντοκιμαντέρ για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην ΕΡΤ

Θα το δείτε θέλετε δεν θέλετε. Το φιλμ ντοκιμαντέρ «Ορεινές Συμφωνίες» του Βαγγέλη Ευθυμίου, με επίκεντρο τον «άγνωστο» Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που απεβίωσε στις 29 Μαΐου 2017, σε ηλικία 99 ετών. Το...

Θα το δείτε θέλετε δεν θέλετε. Το φιλμ ντοκιμαντέρ «Ορεινές Συμφωνίες» του Βαγγέλη Ευθυμίου, με επίκεντρο τον «άγνωστο» Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που απεβίωσε στις 29 Μαΐου 2017, σε ηλικία 99 ετών. Το ντοκιμαντέρ θα προβάλει η ΕΡΤ2 την ίδια ημερομηνία, Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατό του.

Το ντοκιμαντέρ βγήκε στις αθηναϊκές αίθουσες πριν μερικούς μήνες, την περίοδο 31.10 - 3.11.2019, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Σύμφωνα με τον πίνακα εισιτηρίων του εγχώριου box office, το ντοκιμαντέρ προσέλκυσε μόλις 441 θεατές σε 4 αίθουσες. Η λαμπερή πρεμιέρα είχε γίνει στο "Αθήναιον" των Αμπελοκήπων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη κ.ά.

Η ΕΡΤ αποφάσισε να προσφέρει το ντοκιμαντέρ στο ευρύ κοινό μέσα από τις συχνότητές της. Το φιλμ, διάρκειας 80 λεπτών, τηλεοπτικών προδιαγραφών, παραγωγής του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης", εξερευνά, απολύτως μονόπλευρα, τη σχέση του Μητσοτάκη με την πολιτική, την οικογένεια, τη χώρα του και τη φύση, παραδίδοντας τελικά μια αγιογραφία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο