Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Στη νοηματική οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας από την ΕΡΤ Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης η ΕΡΤ προσφέρει από προχθές τη δυνατότητα παρακολούθησης των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και στη νοηματική γλώσσα για τους τηλεθεατές που έχουν προβλήματα ακοής.

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει το Κατά Ματθαίον Ένα σπάνιο ντοκουμέντο του 1979, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, με τη μεγάλη ηθοποιό Έλλη Λαμπέτη να διαβάζει εκκλησιαστικά κείμενα, θα αναρτηθεί τη Μεγάλη Παρασκευή στην ιστοσελίδα του Αρχείου της ΕΡΤ. Στο επεισόδιο της εκπομπής «Κείμενα Μεγάλης Εβδομάδας», η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο και από ύμνους που ακούγονται στον εσπερινό της Μεγάλης Παρασκευής και στον όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου σχετικά με τη σταύρωση και την ταφή του Κυρίου.

Ο Κηλαηδόνης και η παρέα του το Πάσχα του 1991 Για την Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου 2020, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε το εορταστικό πασχαλινό πρόγραμμα «Τέσσσσσερις... μετά τις 12», ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασαν στον «Ζυγό» ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Γιάννης Μηλιώκας, η Αφροδίτη Μάνου και η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, το οποίο μεταδόθηκε από την ΕΡΤ το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου του 1991.

Και ο Λιάγκας από τη Δευτέρα του Πάσχα "Ξεπαγώνει" τις ψυχαγωγικές εκπομπές ο ΣΚΑΪ πρώτος απ’ όλα τα κανάλια και τις επαναφέρει από τη Δευτέρα του Πάσχα. Έτσι, μετά την εκπομπή του Ν. Μουτσινά, επανέρχεται και η εκπομπή του Γ. Λιάγκα.

Επιστρέφει στην ΕΡΤ η εκπομπή "Roads" με τον Πάνο Χαρίτο Το Μεγάλο Σάββατο, στις 4 μ.μ., στην ΕΡΤ1 η πρώτη εκπομπή επισκέπτεται τον πατέρα Αντώνιο και την "Κιβωτό του Κόσμου", μια κιβωτό γεμάτη από παιδικές φωνές που βρήκαν ασφαλές καταφύγιο για να γιατρέψουν τα τραύματά τους, να πατήσουν δυνατά στα πόδια τους, να αποκτήσουν μια οικογένεια και να μπορούν να ονειρεύονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL