Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
Τέλος η Όλγα Τρέμη από την ΕΡΤ / Χαμηλή τηλεθέαση και εκνευρισμός πίσω από την παραίτηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέλος η Όλγα Τρέμη από την ΕΡΤ / Χαμηλή τηλεθέαση και εκνευρισμός πίσω από την παραίτηση

Μπορεί όλοι μας να «μένουμε σπίτι» τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα για την πανδημία, κάποιοι άλλοι όμως εκεί έξω αλωνίζουν, σχεδιάζουν και πλασάρονται για την «επόμενη μέρα». Η είδηση για την παραίτηση της Όλγας Τρέμη από την ΕΡΤ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, παρότι αναμένεται να επιφέρει ευρείες ανακατατάξεις στο τηλεοπτικό σκηνικό, το οποίο αναδιαρθρώνεται εν μέσω κορωνοϊού και σχεδιάζει από τώρα την επόμενη μέρα.

Οι μεγάλες προσδοκίες του Μαξίμου

Η Όλγα Τρέμη ηγήθηκε της δημοσιογραφικής ομάδας της ενημερωτικής εκπομπής «10» της δημόσιας τηλεόρασης τον περασμένο Οκτώβριο, μαζί με τον Αντώνη Δελατόλα, τον Ηλία Κανέλλη, την Κατερίνα Γαλανού και τη Νικόλ Λειβαδάρη κάθε βράδυ στις 10. Η εκπομπή επενδύθηκε με μεγάλες προσδοκίες, τόσο από το Μαξίμου όσο και από τη διοίκηση της ΕΡΤ, για την εμπέδωση της κυβερνητικής «γραμμής» και την προβολή των «επιτυχιών» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

Γενναιόδωρη παραγωγή

Για τον σκοπό αυτό, η ΕΡΤ δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου. Αντίθετα, με μεγάλη γενναιοδωρία ανέθεσε σε εξωτερική εταιρεία (Arcadia Media) μεικτή παραγωγή με την ΕΡΤ, το κόστος της οποίας άγγιζε τα 4.400 ευρώ ανά επεισόδιο, ενώ το συνολικό κόστος προϋπολογίστηκε σε 890.000 ευρώ για 195 επεισόδια. Η αμοιβή της Ό. Τρέμη είχε προσδιοριστεί σε 6.000 ευρώ τον μήνα, ενώ των συμπαρουσιαστών της πάνω - κάτω στα μισά.

Οι τηλεθεατές γύρισαν την πλάτη

Παρά τις προσδοκίες και το υψηλό μπάτζετ, η εκπομπή δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Τα νούμερα τηλεθέασης παρέμειναν επί μήνες απελπιστικά χαμηλά: το τηλεμερίδιο δεν ξεκολλούσε από το 2%-5%, ενώ ο αριθμός των τηλεθεατών δεν ξεπερνούσε τους 120.000- 150.000.

Κι ύστερα ήρθε ο εκνευρισμός...

Η χαμηλή διείσδυση άρχισε να προκαλεί γκρίνιες, εκνευρισμό και δυσαρέσκεια τόσο από την πλευρά της διοίκησης όσο και μεταξύ των συμμετεχόντων. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ζωντανά, στον αέρα της εκπομπής, ο Η. Κανέλλης αντίκριζε το παγωμένο βλέμμα της Τρέμη όταν έκανε παρατηρήσεις άλλα αντ’ άλλων ή όταν επιχειρούσε να κάνει χιούμορ εκτός τόπου και χρόνου. Όταν έριχνε βόμβες εμπάθειας και κατηγορούσε τους συνομιλητές του ότι... είναι ΣΥΡΙΖΑ. Έγραφε η «Αυγή» την 1η Δεκεμβρίου 2019: «Ποιος δημοσιογράφος της ΕΡΤ μπορεί να δώσει καλύτερη ερώτηση - πάσα σε έναν υπουργό από τον Ηλία Κανέλλη; Και ποιος τολμάει, όταν η συζήτηση παίρνει 'λάθος' δρόμο, να τα κάνει μπάχαλο όπως ο Ηλίας Κανέλλης; Ποια δημοσιογράφος της ΕΡΤ μπορεί να παραστήσει τόσο πειστικά την 'ουδέτερη' όσο η Όλγα Τρέμη και ταυτόχρονα να περνάει με τόση χάρη και επιδεξιότητα τις κυβερνητικές επιλογές;».

Ο ανταγωνισμός των "απέναντι"

Η αλήθεια είναι ότι μια εκπομπή επικαιρότητας είναι δύσκολο να σταθεί στις 10 το βράδυ απέναντι στο δυνατό ψυχαγωγικό πρόγραμμα των άλλων καναλιών. Συνεπώς, ο προγραμματισμός ήταν κακός. Από την άλλη, πόσο μπορεί να αντέξει κανείς το συνεχές λιβανιστήρι στην κυβέρνηση;

Το κλίμα δυσαρέσκειας αντελήφθη εγκαίρως η Ό. Τρέμη και είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει εμφανιστεί στην εκπομπή εδώ και δέκα μέρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει αναζητήσει τηλεοπτική στέγη σε άλλο σταθμό. Τυχόν «μετεγγραφή» θα σηματοδοτήσει ανατροπές στο τηλεοπτικό περιβάλλον, καθώς αναμένεται να μετατοπιστούν οι όροι του ανταγωνισμού.

Η ανακοίνωση της διοίκησης

Την είδηση της παραίτησης επιβεβαίωσε νωρίτερα η ΕΡΤ αποδίδοντάς τη σε προσωπικούς λόγους:

«Για σοβαρούς προσωπικούς λόγους η κυρία Ολγα Τρέμη υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της από την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή '10' της ΕΡΤ1.

Η διοίκηση της ΕΡΤ επιθυμεί να ευχαριστήσει τη διακεκριμένη δημοσιογράφο για τη συνεργασία της με τη δημόσια τηλεόραση και τη σημαντική συμβολή της στην αντικειμενική ενημέρωση και την αξιοπιστία που οφείλει να υπηρετεί η ΕΡΤ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL