Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θλίψη για τον θάνατο της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα

  Απέραντη θλίψη γέμισε τον δημοσιογραφικό κόσμο, τον κόσμο του τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, ο θάνατος της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα, από την "Εφημερίδα των Συντακτών", το βράδυ της...

 

Απέραντη θλίψη γέμισε τον δημοσιογραφικό κόσμο, τον κόσμο του τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, ο θάνατος της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα, από την "Εφημερίδα των Συντακτών", το βράδυ της περασμένης Κυριακής, σε ηλικία 67 χρόνων.

Σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στο ΕΜΠ και στη συνέχεια εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον "Ριζοσπάστη". Στη συνέχεια υπηρέτησε το ρεπορτάζ ενέργειας, χωροταξίας, περιβάλλοντος και συγκοινωνιών στην «Ελευθεροτυπία» και μετά στην "Εφημερίδα των Συντακτών" από την έναρξή της.

«Κατάφερε να διακριθεί ιδιαίτερα και να αναγνωριστεί ως μια δημοσιογράφος η οποία, εκτός της γνώσης του αντικειμένου της, υπήρξε ανεξάρτητη, αμερόληπτη, ενώ κατάφερε να ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό με σαφήνεια και απλότητα για θέματα που πολλές φορές είναι πολύπλοκα, δαιδαλώδη και δύσκολα στην κατανόηση» ανέφερε η ΕΣΗΕΑ.

«Σοβαρή, αμερόληπτη και πάντα με κοινωνική ματιά στα πράγματα, η Χαρά Τζαναβάρα εργάστηκε με πλήρη σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία και ανεξαρτησία» ανέφερε σε μήνυμά του ο Αλ. Χαρίτσης.

Η είδηση του θανάτου της Χαράς Τζαναβάρα κίνησε υποψίες για ελλιπή μέριμνα του ΕΔΟΕΑΠ και γενικότερα του συστήματος Υγείας λόγω του κορωνοϊού. Με ανακοίνωσή του, μετά και από δήλωση του αδελφού της, ο ΕΔΟΕΑΠ αναφέρει:

«Η εκλιπούσα εντός του τρέχοντος έτους ζήτησε οφθαλμολογικές συμβουλές τηλεφωνικά στις 5 Μαρτίου. Στις 20 Μαρτίου, επίσης τηλεφωνικά, επανήλθε με ελαφρύ πυρετό (όπως και ο ίδιος ο αδελφός της πιστοποιεί) και η παθολόγος τής συνέστησε καθημερινή παρακολούθηση. Την επόμενη ημέρα (21 Μαρτίου, 11.30 π.μ.) επανήλθε και έτερος παθολόγος τής συνέστησε, λόγω επιμονής συμπτωμάτων και επειδή ανήκε στις ευπαθείς ομάδες, να μεταβεί σε νοσοκομείο κατόπιν συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ. Αποκύημα φαντασίας χαρακτηρίζεται ανάρτηση βουλευτή ότι δήθεν οι ιατροί του ΕΔΟΕΑΠ απεφάνθησαν πως 'όλα είναι καλά'».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε

Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις