Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Επιλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές

ΠΕΜΠΤΗ ΕΡΤ2 22.30

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΤΣΙΚΕΣ

Αντιπολεμική, ξέφρενη και μαζί ειρωνική σάτιρα, μαύρη κωμωδία με ανατρεπτικό χιούμορ και άφθονες ξεκαρδιστικές στιγμές, σατιρίζει τη μανία του new age αλλά και τις ΗΠΑ στον πόλεμο του Ιράκ. Βασίζεται μάλιστα σε ένα απόλυτα σοβαρό βιβλίο που γράφτηκε το 2004 και προκάλεσε ευρύ ενδιαφέρον! Ο Μπομπ Γουίλτον, αποτυχημένος δημοσιογράφος και σύζυγος, ξενιτεύεται στο Ιράκ για να αποδείξει το περίσσευμα τόλμης και δημοσιογραφικής ικανότητας που τον διακατέχει. Εκεί, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, θα συναντήσει τον Λιν Κάσσαντι, έναν Αμερικανό στρατιώτη, που έχει λάβει τη μεταμοντέρνα εκπαίδευση του New age. Ο Λιν του αποκαλύπτει ότι έχει αποκτήσει μεταφυσικές ικανότητες, αλλά και ανάλογες εμπειρίες, όπως π.χ. έχει σκοτώσει μια κατσίκα με τα μάτια. Ο Μπομπ ακολουθεί τον Λιν και συναντά τον μεγάλο λατρεμένο του εκπαιδευτή, ο οποίος περιγράφει τη "μεταφυσική" αμερικάνικη εκπαίδευση του στρατού, που ενισχύει τους στρατιώτες με τηλεπάθεια, μεταφυσικές δυνάμεις και συμπαντική δύναμη. Παραγωγή του 2009, σε σκηνοθεσία Γκραντ Χίσλοβ. Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κέβιν Σπέισι, Τζεφ Μπρίτζες, Ρόμπερτ Πάτρικ, Στίβεν Λανγκ, Σον Φίλιπς, Στίβεν Ρουτ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ1 01.00

ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΛΙΜΜΕΝΑ

Λιτό, μοχθηρό και απόλυτα κακό θρίλερ εκδίκησης, ωδή στους αδελφούς Κοέν.
Ο Ντουάιτ, άστεγος στο Μέριλαντ, στο τελευταίο σκαλί της αθλιότητας, ειδοποιείται από την αστυνομία ότι αποφυλακίστηκε ο άνθρωπος που σκότωσε τους γονείς του 20 χρόνια πριν. Πανικόβλητος, ο Ντουάιτ ξεκινά ένα οδοιπορικό εκδίκησης, μόνο που αποδεικνύεται ανίκανος να το φέρει σε πέρας. Σκηνοθεσία του Τζέρεμι Σολνιέ (2013). Παίζουν: Μέικον Μπλερ, Έιμι Χάργκρειβς, Ντέιβιντ Τόμσον.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ3 22.30

ΟΜΑΜΑΜΙΑ

Λίγο πριν μπει στον οίκο ευγηρίας, για να περάσει τα τελευταία της χρόνια, η Μαργαρίτα επιθυμεί να επισκεφτεί τη Ρώμη και να δει τον Πάπα. Στο ταξίδι της γνωρίζει αναπάντεχα έναν γοητευτικό άντρα, μαθαίνει το μυστικό της εγγονής της ότι δουλεύει σε μπαρ τα βράδια και προσπαθεί να διαλύσει τις αδικαιολόγητες φοβίες της κόρης της. Σκηνοθεσία: Τόμι Βίγκαντ (2012). Παίζουν: Μαριάννε Σάγκεμπρεχτ, Αννέτ Φριέρ, Μίριαμ Στάιν.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2 22.00

ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΙΑΝΑ

Από τα καλύτερα δείγματα του κλασικού σοβιετικού σινεμά και μια χαμηλόφωνη κριτική της αστικής τάξης της προεπαναστατικής Ρωσίας. Η σκηνοθεσία του Νικίτα Μιχάλκωφ (1977). Ρωσία, αρχές του 20ού αιώνα. Μια όμορφη καλοκαιρινή ημέρα, η Άννα Πετρόβνα, χήρα στρατηγού, καλεί στο εξοχικό της τον γαμπρό και την κόρη της, καθώς και κάποιους γείτονες γαιοκτήμονες, ένα γιατρό και τον δάσκαλο. Μεταξύ τους ζωντανεύουν το παρελθόν και τις αναμνήσεις για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Κινηματογραφική μεταφορά του “Πλατόνωφ”, ενός νεανικού θεατρικού έργου του Τσέχωφ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΟΥΛΗ 22.00

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΗΡΩΝ

Ρομαντικό ατμοσφαιρικό δράμα του Μαρσέλ Καρνέ και του ποιητή Ζακ Πρεβέρ, υπόδειγμα ποιητικού ρεαλισμού και προάγγελος των φίλμ νουάρ (1939). Παίζουν: Ζαν Γκαμπέν, Μισέλ Μοργκάν, Μισέλ Σιμόν. Ο Ζαν, λιποτάκτης του γαλλικού αποικιακού στρατού, φτάνει στο λιμάνι της Χάβρης άφραγκος και πεινασμένος. Ελπίζει να ξεφύγει από ένα βασανιστικό παρελθόν και να σαλπάρει για μια καινούργια ζωή στην Αμερική. Πηγαίνοντας σε ένα απόμερο στέκι του λιμανιού, συναντά τον έρωτα στο αθώο πρόσωπο της νεαρής Νέλλη.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΡΤ2 01.15

THE TALE

Δράμα μυστηρίου, παραγωγής ΗΠΑ, Γερμανίας 2018. H Τζένιφερ, σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ, μαθαίνει από τη μητέρα της μια σοκαριστική ιστορία που έγραψε στο ημερολόγιό της 13 χρόνων: όταν είχε πάει σε μια κατασκήνωση, είχε δημιουργήσει μια «ειδική» σχέση με τους δύο προπονητές της. Αναγκασμένη να αντιμετωπίσει το παρελθόν της 40 χρόνια μετά, η Τζένιφερ ξεκινά να βρει τους προπονητές της και τα άλλα κορίτσια της κατασκήνωσης. Παίζουν: Λώρα Ντερν, Ιζαμπέλ Νελίς, Τζέισον Ρίτερ, Φράνσις Κονρόι, Έλεν Μπέρνστιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL