Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C24.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C23.0°C
3 BF 43%
Σύμπραξη στο Μουσείο Γουλανδρή για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύμπραξη στο Μουσείο Γουλανδρή για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, τη 13η Φεβρουαρίου, τιμά η Ελληνική Ραδιοφωνία με ειδικές εκπομπές και αφιερώματα, που θα μεταδοθούν αύριο Πέμπτη από το πρωί.

Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105.8

* Στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» (6 π.μ. - 8 π.μ.) με τους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου θα μεταδοθεί αφιέρωμα για τη διαδρομή και τον ρόλο του ενημερωτικού ραδιοφώνου, την ιστορική διαδρομή του Πρώτου Προγράμματος -του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού που ιδρύθηκε στην Ελλάδα-, ενώ θα μιλήσει και ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζαννετάκος, πρώην γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και πρωτεργάτης της «ελεύθερης ραδιοφωνίας».

* Στην εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» (11 π.μ. - 12 μ.) με τους Κωνσταντίνα Δημητρούλη και Γιώργο Πίκουλα θα μεταδοθεί ενότητα με θέμα «Τα νέα μέσα έναντι του ραδιοφώνου» και συζήτηση με την Μπέττυ Τσακαρέστου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

* Στην εκπομπή «Υπεράνω πάσης υποψίας» (7 μ.μ. - 8 μ.μ.) με την Εύη Ξυνού θα μεταδοθεί αφιέρωμα με θέμα «Ο πολιτισμός στο ενημερωτικό ραδιόφωνο».

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 από το Μουσείο Γουλανδρή

* Τα «Πρωινά του Τρίτου», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Φλωράκης, εκπέμπουν ζωντανά από τις 8 π.μ. έως και τις 10 π.μ. από το Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι, όπου στήνεται ένα μικρό pop up ραδιοφωνικό studio για να υποδεχθεί έξι ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, μεταξύ αυτών και το Τρίτο Πρόγραμμα 90.9.

Στο αφιέρωμα, που επιμελείται η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, συμμετέχουν επίσης οι σταθμοί: Pepper 96.6, Red FM 96.3, Kosmos 93.6, Μελωδία 99.2 και Αθήνα 9.84. Οι σταθμοί εκπέμπουν διαδοχικά από το Ίδρυμα Γουλανδρή και δίνουν ρυθμό για δώδεκα ώρες, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η εκπομπή του Τρίτου θα επιχειρήσει να φέρει στο κοινό που ακούει κλασική μουσική νέα, ποιοτικά, ενδιαφέροντα, μη λόγια ακροάματα και στο κοινό που σχετίζεται με την ποιοτική μη λόγια μουσική την κλασική παράδοση. Έτσι, η εκπομπή τολμάει να συνδέσει τον Beethoven με τον Glass, τον Haydn με τον Nyman και σε αρκετές περιπτώσεις προτείνει τραγούδια του Dylan, της Baez, του Brassens, του Cohen. Αμέσως μετά, στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, 10 π.μ. - 12 μ., ο Διονύσης Μαλλούχος φιλοξενεί τον ομότιμο καθηγητή Πολιτικής και Ηθικής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό του Τρίτου (εκπομπή «Αναπάντητο ερώτημα») Γιώργο Μανιάτη, ο οποίος προτείνει για ακρόαση σημαντικές μουσικές στιγμές που μεταδόθηκαν παλαιότερα από την Ελληνική Ραδιοφωνία.

* Στην εκπομπή «Άλλος πλανήτης, άλλη εκπομπή, άλλο τριαντάφυλλο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Γιανναράκος ώρα 2 μ.μ. - 3 μ.μ., ο καλεσμένος της εκπομπής, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, μιλά για τη μακροβιότερη εκπομπή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

* Στην εκπομπή «Τα μήλα των Εσπερίδων», ώρα 7 μ.μ. - 8 μ.μ., καλεσμένη της Τζουλιέτας Καρόρη, τηλεφωνικά, η Lucie Skeaping, παραγωγός του «Early Music Show», της εκπομπής για την παλιά μουσική στο ραδιόφωνο του BBC3, του βρετανικού «Τρίτου Προγράμματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL