Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Έγκριση της εξαγοράς του Alpha από τη Μότορ Όιλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έγκριση της εξαγοράς του Alpha από τη Μότορ Όιλ

Τα αποτελέσματα της εξαγοράς του Alpha (τηλεόραση και ραδιόφωνο) από τη Μότορ Όιλ του Ομίλου Βαρδινογιάννη έχουν γίνει ήδη ορατά στους εργαζόμενους τεχνικούς του Alpha: δεδομένης της «συγγένειας» με τον Star, λειτουργίες των δύο σταθμών συγχωνεύονται, με αποτέλεσμα να «περισσεύουν» οι τεχνικοί του Alpha, οι οποίοι πιέζονται να εργαστούν για τη θυγατρική εταιρεία παραγωγής Green Pixel, χάνοντας εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα.

Ενώ απειλούνται κινητοποιήσεις, το ΕΣΡ καλείται να ελέγξει εάν ο Alpha πληροί τον όρο της αδειοδότης;hς του, να απασχολεί ως μισθωτούς τουλάχιστον 400 εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δίνει το «πράσινο φως» για την εξαγορά, εγκρίνοντας την «απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί των εταιρειών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε., Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ και Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος Α.Ε., από την εταιρεία με την επωνυμία «Mότορ Όιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.».

Η έγκριση αποφασίστηκε από την Επιτροπή και αφορά τόσο την τηλεόραση όσο και το ραδιόφωνο του Alpha, καθώς, όπως σημειώνεται, η εξαγοράζουσα εταιρεία δεν θα αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στην αγορά, δεδομένου ότι δεν υπερβαίνει το 35% της επιμέρους αγοράς. Και αυτό ισχύει και για την αγορά της τηλεόρασης και για την αγορά του ραδιοφώνου. Επιπλέον, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η εξαγορά δεν πρόκειται να επηρεάσει τη λειτουργία του ανταγωνισμού στις αγορές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL