Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Επιλογές TV εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές TV εβδομάδας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2 22.00

ΜΕΦΙΣΤΟ

Κοινωνικοπολιτικό δράμα, συμπαραγωγής Ουγγαρίας - Δυτικής Γερμανίας- Αυστρίας 1981, σε σκηνοθεσία Ίστβαν Ζάμπο. Η ιστορία ενός φιλόδοξου θεατρικού ηθοποιού στη Γερμανία του Μεσοπολέμου που για την τέχνη του είναι έτοιμος να θυσιάσει και να κάνει τα πάντα. Ο γάμος του με μια γυναίκα της αστικής κοινωνίας θα τον βοηθήσει να προσληφθεί στο Κρατικό Θέατρο του Βερολίνου, όπου θα έχει την ευκαιρία να υποδυθεί πλήθος ρόλων, με κορυφαία στιγμή την ερμηνεία του ως Μεφιστοφελής στον «Φάουστ» του Γκαίτε.

Όταν το ναζιστικό κόμμα έρχεται στην εξουσία, ο ήρωας θα κάνει μια σειρά από ιδεολογικές εκπτώσεις για να εξασφαλίσει την καλλιτεχνική του ανέλιξη. Η φιλοδοξία του θα τον οδηγήσει στην προδοσία των αγαπημένων του προσώπων και στην αποδοχή των πρακτικών του καθεστώτος, το οποίο θα τον χρησιμοποιήσει κατάλληλα για την προώθηση της εικόνας του. Μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή, λεπτομερής απεικόνιση της εποχής και της ατμόσφαιρας του προπολεμικού Βερολίνου, που αποκάλυψε το εξωπραγματικό ταλέντο του μεγάλου Κλάους Μαρία Μπραντάουερ στο ευρύτερο κοινό, καθιερώνοντας στο κινηματογραφικό στερέωμα τον Γερμανό ηθοποιό. Βραβείο Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας 1982. Παίζουν ακόμη: Μαρίζα Μπέρενσον, Κριστίνα Γιάντα, Πέτερ Αντοράι.

ΤΡΙΤΗ ΣΚΑΪ 23.00

ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ

Επιστημονική φαντασία τρόμου, με τους Τζον Κραζίνσκι, Έμιλι Μπλαντ, Μίλισεντ Σίμοντς. Μια οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει μετά την κατάληψη της γης από φονικά εξωγήινα όντα. Οι εξωγήινοι δολοφόνοι αναζητούν τα θύματά τους με βάση τον ήχο, στον οποίο επιδεικνύουν εξαιρετική ευαισθησία. Τα μέλη της οικογένειας πρέπει να ζουν σιωπηλά, διαφορετικά θα γίνουν τα επόμενα θύματα των τρομερών πλασμάτων που εμφανίζονται με τον παραμικρό ήχο.

ΤΡΙΤΗ STAR 23.20

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ

Ψυχολογικό θρίλερ, παραγωγής 2016, με τους Έμιλι Μπλαντ, Χέιλι Μπένετ, Τζάστιν Θέροου, Λουκ Έβανς, Λίζα Κούντροου. Κάθε μέρα, στο τρένο για τη δουλειά της η Ρέιτσελ βλέπει το παλιό της σπίτι, όπου ζει ο πρώην άντρας της με τη νέα του σύζυγο. Βλέπει επίσης το σπίτι ενός άλλου ζευγαριού και φαντάζεται την ιδανική, ευτυχισμένη τους ζωή. Έως ότου παρατηρεί κάτι που αλλάζει όλα όσα πίστευε για το άγνωστο ζευγάρι.
 

ΠΕΜΠΤΗ ΕΡΤ2 22.00

Ο ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ

Δράμα - θρίλερ, συμπαραγωγής Ιράν - Γαλλίας 2016, σε σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαραντί, που πραγματεύεται τη δυσκολία των σχέσεων μέσα στην οικογένεια. Ο Εμάντ και η Ράνα, ιρανικό μεσοαστικό ζευγάρι που συμμετέχει σ’ έναν ερασιτεχνικό θεατρικό θίασο, μετακομίζουν σε ένα νέο διαμέρισμα στο κέντρο της Τεχεράνης. Όταν ένας άγνωστος επιτεθεί και επιχειρήσει να βιάσει τη Ράνα νομίζοντας ότι είναι η πόρνη την οποία επισκεπτόταν στο διαμέρισμα, ο Εμάντ γίνεται επιθετικός και η σχέση τους κλονίζεται.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ3 00.00

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Κομεντί γαλλικής παραγωγής 2013 εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Μαριβώ. Ο πατέρας της Σιλβιά, που την έχουν τάξει στον Ντοράντ, της επιτρέπει να γνωρίσει τον μνηστήρα της υποδυόμενη την υπηρέτριά της, Λιζέτ. Η Λιζέτ θα παίξει τον ρόλο της αφεντικίνας της. Όταν ο Ντοράντ εμφανίζεται επίσης υποδυόμενος τον υπηρέτη του του Αρλεκέν, ο οποίος έχει πάρει τη θέση του Ντοράντ, τα ζευγάρια πιάνονται στην ίδια τους την παγίδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΡΤ2 23.00

ΚΑΡΙ ΠΙΛΜΠΙ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΤΕΡΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

Δραματική κομεντί, παραγωγής 2016. Η 19άχρονη Κάρι, μια ιδιοφυΐα, ήδη απόφοιτη του Χάρβαρντ, ζει στη Νέα Υόρκη ανάμεσα σε ανθρώπους που θεωρεί κατώτερούς της. Όταν καταλήγει μόνη της, χωρίς φίλους, ο ψυχολόγος της θα της ετοιμάσει μια λίστα από στόχους τους οποίους πρέπει να πετύχει μέχρι το τέλος του χρόνου. Αν και απορρίπτει την ιδέα, στην πορεία βλέπει τον εαυτό της να αλλάζει. Παίζουν: Μπελ Πάουλι, Νέιθαν Λέιν, Γκάμπριελ Μπερν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL