Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Τηλεοπτικό σύστημα τεσσάρων, σχεδόν ισοδύναμων τηλεοπτικών σταθμών...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεοπτικό σύστημα τεσσάρων, σχεδόν ισοδύναμων τηλεοπτικών σταθμών...

Τηλεοπτικό σύστημα τεσσάρων, σχεδόν ισοδύναμων τηλεοπτικών σταθμών, έχει δημιουργηθεί ήδη από την περσινή τηλεοπτική περίοδο και σταθεροποιείται φέτος. Τα τέσσερα κυρίαρχα κανάλια ANT-1, ΣΚΑΪ, Star και Alpha αποσπούν περίπου ίδιο μερίδιο αγοράς, ανάμεσα στο 12% και 16% της συνολικής τηλεθέασης, ποσοστό το οποίο σημαίνει ότι καθημερινά οι τέσσερεις έχουν κατά μέσο όρο από 280.000 έως 380.000 τηλεθεατές ο καθένας, στο σύνολο της μέρας. Δεύτερη κατηγορία καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, με χαμηλότερη τηλεθέαση, το Open και τα κανάλια της ΕΡΤ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο ποσοστό, που αντιστοιχεί σε 24,1% (ένας στους τέσσερις), προτιμάει να παρακολουθεί άλλα τηλεοπτικά κανάλια, τοπικά, συνδρομητικά ή DVD κ.λπ.

Σε αυτό το τοπίο, που χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό, αναμένεται να προστεθεί ένα ακόμη κανάλι στο επόμενο διάστημα, προοπτική που θα κερματίσει ακόμη περισσότερο το τηλεοπτικό κοινό και θα απομειώσει τα διαφημιστικά έσοδα καθενός χωριστά. Ήδη, οι σταθμοί έχουν ρίξει στην αγορά δυνατά χαρτιά: ο ΑΝΤ-1 τις “Άγριες Μέλισσες” και το “Καφέ της Χαράς”, το Star το “Master Chef” και προηγουμένως το "GNTM", ο ΣΚΑΪ τις “Οκτώ Λέξεις” και ετοιμάζει το “Big Brother” και ο Alpha το “Έλα στη θέση μου”. Το Open προβάλλει το “Κόκκινο Ποτάμι”, όμως δεν φτάνει.

Το νέο Mega θα ταράξει τις ισορροπίες και θα εντείνει τον ανταγωνισμό - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι «σε όφελος του καταναλωτή». Εάν θα δημιουργήσει νέα κοινά ή εάν θα κερματίσει τα ήδη υπάρχοντα και για πόσο, μένει να φανεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL