Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Γη, «ένας παράξενος βράχος»

Ντοκιμαντέρ με αφήγηση του Γουίλ Σμιθ

 

Μια νέα, εκπληκτική σειρά ντοκιμαντέρ για τον πλανήτη μας, με τίτλο «Ένας παράξενος βράχος» (One Strange Rock), παραγωγής ΗΠΑ 2018, θα ξεκινήσει να μεταδίδει η ΕΡΤ από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και κάθε μέρα στις 4.00 το απόγευμα. Πώς απέκτησε ζωή αυτό το μεγάλο κομμάτι βράχου που είναι ο πλανήτης μας;

Με αφηγητή τον γνωστό ηθοποιό Γουίλ Σμιθ, το ντοκιμαντέρ προυσιάζει την παράξενη ιστορία της ζωής στη Γη, μεταξύ άλλων μιλώντας με μια πλειάδα έμπειρων αστροναυτών που έχουν δει τη Γη όπως είναι πραγματικά - ένα τέλεια σχεδιασμένο σύστημα υποστήριξης ζωής που περιφέρεται στο Διάστημα.

Εντυπωσιακές εικόνες, ανθρώπινες μαρτυρίες, εκπληκτικά οπτικά εφέ, σε παραγωγή Ντάρεν Αρονόφσκι, ξεδιπλώνουν την απίστευτη αλυσίδα γεγονότων που κάνουν τον πλανήτη μας μοναδικό και ξεχωριστό.

Στο πρώτο επεισόδιο, την ερχόμενη Δευτέρα, ο αστροναύτης Chris Hadfield αποκαλύπτει τα απίθανα και απροσδόκητα διασυνδεδεμένα συστήματα που ρυθμίζουν την πλούσια σε οξυγόνο ατμόσφαιρα του πλανήτη μας και δίνουν «αναπνοή» στη ζωή.

Το δεύτερο επεισόδιο επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα «Πώς δημιουργήθηκε ο πλανήτης μας». Όπως εξηγείται, γεννήθηκε από τη σφοδρή σύγκρουση δύο πλανητών στο πρώιμο ηλιακό σύστημα, μια κοσμική καταιγίδα που, αντί να μας καταστρέψει, σχημάτισε έναν πλανήτη, δημιούργησε ωκεανούς και οργάνωσε τον κόσμο μας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις