Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έλεγχος στα κανάλια από το ΕΣΡ

Σύμφωνα με τον νόμο αδειοδότησης τους

Τα στοιχεία προγράμματος που ζητήθηκαν από τους πέντε (5) ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, εθνικής εμβέλειας, στο πλαίσιο του νόμου για την αδειοδότησή τους, έχουν αρχίσει να κατατίθενται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το συμβούλιο έχει την υποχρέωση από τον νόμο να ελέγξει και οι τηλεοπτικοί σταθμοί να ανταποκριθούν, καταθέτοντας στοιχεία που αφορούν την πληρότητα του προγράμματός τους, τον αριθμό των 450 εργαζομένων και την επάρκεια των κτηριακών υποδομών τους.

Η επιστολή εστάλη στα κανάλια στις 6 Νοεμβρίου από το ΕΣΡ συνοδευόμενη από excel με τις κατηγοριοποιήσεις του προγράμματος ακριβώς όπως τις ορίζει ο νόμος 4339/2015 προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενιαίες απαντήσεις και η αξιολόγησή τους κατόπιν.
Η εξέταση των στοιχείων θα ξεκινήσει από τους νομικούς του ΕΣΡ μετά την παραλαβή του υλικού και από τους πέντε αδειοδοτημένους σταθμούς.

Μέχρι στιγμής έχουν απαντήσει οι ΣΚΑΪ, Open και ANT1. Όσον αφορά στην 6η άδεια της Alter Ego, θα υπαχθεί στην ίδια διαδικασία ελέγχου μετά την πάροδο εξαμήνου από την έναρξη λειτουργίας του καναλιού, όπως ορίζει ο νόμος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΡ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις