Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Κλήση του δικηγόρου Π. Σαράκη από το Πειθαρχικό / Τη λίστα των χρηματιζόμενων δημοσιογράφων από τη Novartis ζητάει η ΕΣΗΕΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλήση του δικηγόρου Π. Σαράκη από το Πειθαρχικό / Τη λίστα των χρηματιζόμενων δημοσιογράφων από τη Novartis ζητάει η ΕΣΗΕΑ

Τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη καλεί σε ακρόαση το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μετά από ανακοίνωση του Δ.Σ., σύμφωνα με την οποία «τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Ένωσης έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης και αναμένεται σύντομα να τον καλέσουν να προσκομίσει στοιχεία για τους ισχυρισμούς του». Ο Π. Σαράκης έχει κληθεί από το Πειθαρχικό την ερχόμενη Τρίτη.

Ο δικηγόρος των «προστατευόμενων μαρτύρων» του σκανδάλου της Novartis Π. Σαράκης στην πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του Kontra για το σκάνδαλο Novartis είχε αναφέρει ότι υπάρχει κατάλογος δημοσιογράφων οι οποίοι χρηματίζονταν από τη Novartis.

«Υπάρχει λίστα με δημοσιογράφους που χρηματίζονταν από τη Novartis για να σιωπούν, για να συγκαλύπτουν και να προωθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας γιατί, όπως ξέρετε, τα φάρμακα δεν διαφημίζονται. Να καταλάβει η κοινή γνώμη γιατί αποσιωπήθηκε η υπόθεση αυτή όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, αλλά και για ιδιοτελείς σκοπούς, γιατί ήταν στο pay roll της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας» είχε αναφέρει ο Π. Σαράκης στην εκπομπή.

Λίγες μέρες μετά η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για καταγγελίες «οι οποίες σπιλώνουν συλλήβδην τον δημοσιογραφικό χώρο» και καλεί τον κ. συνήγορο ως καταγγέλλοντα να αποδείξει την αλήθεια των καταγγελιών του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL