Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημοσιογράφοι στα pay roll της Novartis

Πληρώνονταν για να σιωπούν

Σοβαρές καταγγελίες από τον δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, Παύλο Σαράκη. Στην εκπομπή του Kontra είπε ότι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ήταν στη λίστα πληρωμών της εταιρείας, με σκοπό να σιωπούν και να εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας.

«Η Novartis Hellas είχε έναν μεγάλο προϋπολογισμό για τους συναδέρφους σας», είπε ο δικηγόρος και προσέθεσε: «Κάθε χρόνο έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ο προϋπολογισμός της για να πηγαίνουν σε διάφορα ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους συγκεκριμένους».

«Υπάρχει λίστα που όταν βγει στην δημοσιότητα, η ελληνική κοινή γνώμη θα καταλάβει γιατί κάποιοι σιωπούν. Έχουν ένοχη σιωπή πολλοί συνάδελφοί σας. Γι' αυτό θέλουν να κρύψουν την αλήθεια από την ελληνική κοινωνία, γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο που παίχτηκε εις βάρος του Έλληνα πολίτη. Το γνώριζαν το σκάνδαλο. Ήταν κοινό μυστικό αλλά σιωπούσαν γιατί είχαν εξαγορασμένες συνειδήσεις», αποκάλυψε ο συνήγορος των προστατευόμενων μαρτύρων.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις