Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η πορεία της δικαστικής έρευνας για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων

Στοιχεία από το υπ. Δικαιοσύνης

Στοιχεία για την πορεία δικαστικής διερεύνησης των δανειοδοτήσεων επιχειρήσεων ΜΜΕ και πολιτικών κομμάτων δημοσιοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε απάντηση σχετικής ερώτησης 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κατά ένα μέρος τέθηκαν στο αρχείο και κατά το λοιπό μέρος διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης οι δικογραφίες για τον ΔΟΛ, τον Πήγασο και το Kontra.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε και η δικογραφία για το Star, καθώς και το μέρος της δικογραφίας για τον ΣΚΑΪ που δεν τέθηκε στο αρχείο. Οι δικογραφίες για τον “Κήρυκα” Χανίων και το “Ποντίκι” έχουν διαβιβαστεί στον αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου που εποπτεύει την εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, όπου εκκρεμούν μέχρι σήμερα.

Προκαταρκτική εξέταση συνεχίζει να διεξάγεται για τις δικογραφίες που αφορούν το “Πρώτο Θέμα”, την Εκδοτική Βόρειας Ελλάδας, την Ιδεοδρόμιο Εκδοτική, το Mad TV, το Alter και τον “Παρατηρητή της Θράκης”. Παράλληλα, στο αρχείο έχουν μπει οι δικογραφίες που αφορούν τον όμιλο ANT1, την “Καθημερινή”, το Mega, τον Alpha, τις Αττικές Εκδόσεις, τον Real, την “Αυγή”, τη “Ναυτεμπορική”, την “Απογευματινή”, τον “Ελεύθερο Τύπο”, τη Free Sunday και την Ελευθερία Εκδοτική.

Κ.Π.

 

Δείτε όλα τα σχόλια