Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Επιλογές TV εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές TV εβδομάδας

"ΡΟΖΕΤΑ"

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ 22.00

ΡΟΖΕΤΑ

Πολιτικό και ταξικό σινεμά από τους αδελφούς Λυκ και Ζαν Πιέρ Νταρντέν. Η εξαιρετική δραματική ταινία, παραγωγής Βελγίου 1999, προσεγγίζει μέσα από τον χαρακτήρα της Ροζέτα, μιας έξυπνης και δραστήριας 18χρονης, έναν κόσμο ωμό και εχθρικό. Η Ροζέτα ζει με την αλκοολική μητέρα της σε μια παραγκούπολη κάπου έξω από τις Βρυξέλλες. Κυνηγημένη από την ντροπή του περιθωρίου, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα για να διεκδικήσει μια θέση στην κοινωνία, ξεκινώντας από τη βασική προϋπόθεση: να βρει δουλειά, οποιαδήποτε δουλειά, για να εξασφαλίσει μια ανθρώπινη στέγη και μια ανθρώπινη επιβίωση. Μετά από πολύ τρέξιμο και αγωνία, η Ροζέτα βρίσκει δουλειά, αντρική, στο παρασκευαστήριο μιας επιχείρησης με βάφλες, κουβαλάει σακιά με αλεύρι. Εκεί, γνωρίζεται και με τον νεαρό πωλητή. Όμως παρά τον μόχθο και την υπερπροσπάθεια, η Ροζέτα απολύεται για να προσληφθεί ο γιος του ιδιοκτήτη. Ενώ αρνείται να φύγει, το αφεντικό της αφήνει ένα παραθυράκι ελπίδας για κάποιο άλλο πόστο, αν κάποιος υπάλληλος φύγει. Κι αν... «έφευγε» ο πωλητής; Η ταινία αφηγείται με ακρίβεια και λακωνική κομψότητα το αδιέξοδο μιας κοινωνίας σε αποσύνθεση. Παίζουν: Έμιλι Ντεκέν, Φαμπρίτζιο Ροντζιόνε, Αν Ιερνό, Ολιβιέ Γκουρμέ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ1 01.00

ΠΑΖΟΛΙΝΙ

Βιογραφικό δράμα, συμπαραγωγής Ιταλίας- Βελγίου - Γαλλίας 2014, σε σκηνοθεσία Έιμπελ Φεράρα. Η τελευταία μέρα του μεγάλου Ιταλού δημιουργού Πιέρ Πάολο Παζολίνι, τον Νοέμβριο 1975, λίγο μετά το «Σαλό» και η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τον θάνατό του. Ο Παζολίνι είναι το σύμβολο μιας τέχνης, η οποία μάχεται εναντίον της εξουσίας. Τα γραπτά του είναι σκανδαλώδη, οι ταινίες του λογοκρίνονται, πολλοί τον αγαπούν και πολλοί τον μισούν. Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Βαλέριο Μασταντρέα, Μαρία ντε Μεντέιρος.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΡΤ1 22.00

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ

Δράμα-θρίλερ, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Ισραήλ 2016, σε σκηνοθεσία - σενάριο Τζόζεφ Σένταρ. Η ταινία διηγείται με κωμικοτραγικό τρόπο και πολλή ευαισθησία την ιστορία ενός ανθρωπάκου, του οποίου η «πτώση» οφείλεται στην ανθρώπινη ανάγκη να νιώσει ότι αξίζει κάτι. Όταν ο μοναχικός, πλην φιλόδοξος Νόρμαν Όπενχαϊμερ μαθαίνει ότι ο Μίσα Έσελ, παλιός του γνώριμος, έγινε πρωθυπουργός στο Ισραήλ, νιώθει ότι είναι κοντά στην επιτυχία που πάντα λαχταρούσε. Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Λίορ Ασκενάζι, Μάικλ Σιν, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Νταν Στίβενς, Στιβ Μπουσέμι.

ΤΡΙΤΗ ΕΡΤ1 22.00

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Νίκι γνωρίζει έναν άνδρα που του μοιάζει καταπληκτικά και γνώριμα συναισθήματα που νόμιζε ότι είχε αποχαιρετήσει για πάντα την ξαναπλημμυρίζουν. Συνειδητοποιεί ότι συνάντησε δεύτερη φορά τον έρωτα της ζωής της. Η ταινία αφηγείται τη ρομαντική της ιστορία με πολύ χιούμορ, εκπλήξεις και οξυδέρκεια για το μυστήριο του έρωτα που μας κατακλύζει. Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Εντ Χάρις, Ρόμπιν Ουίλιαμς. Παραγωγή 2013.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2 23.00

ΤΣΑΪ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ

Δραματική ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, μας μεταφέρει στη Β. Αφρική στο 1947. Ένα ζευγάρι Αμερικανών φτάνουν με ατμόπλοιο, με την ελπίδα να πλησιάσουν πάλι ο ένας τον άλλο και να ζωντανέψουν τον νεκρό γάμο τους. Ο Πορτ, μουσικός, ονειρεύεται να εγκαταλείψει τον σύγχρονο κόσμο, ενώ η Κιτ έχει βαρεθεί τα ταξίδια, ακολουθεί όμως τον Πορτ, με την ελπίδα να τον ξαναφέρει κοντά της. Το ταξίδι τους δεν θα αποδώσει καρπούς και στρέφονται αλλού για παρηγοριά. Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Ντέμπρα Ουίνκγερ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ STAR 21.00

ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ

Θρίλερ μυστηρίου, παραγωγής 2015. Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Νάταλι Μαρτίνεζ, Μάθιου Γκραντ. Όταν ο μεγιστάνας ακινήτων Ντάμιαν Χέις μαθαίνει ότι έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο, δέχεται την επίσκεψη του μυστηριώδους δρ Αλμπράιτ. Ο γιατρός τού προσφέρει την ευκαιρία να συνεχίσει να ζει με τη βοήθεια μιας διαδικασίας που μεταφέρει τη δική του συνείδηση σε ένα ξένο αλλά νέο και υγιές σώμα. Ο Ντάμιαν δέχεται και ξεκινάει μια νέα ζωή, κόβοντας όλους τους δεσμούς του με το παρελθόν του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL