Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΣΗΕΑ σε ΕΡΤ: Η παρέμβαση εργοδοτών σε θέματα που άπτονται της ελευθερίας της έκφρασης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

«Η παρέμβαση των εργοδοτών σε θέματα που άπτονται της ελευθερίας της έκφρασης των δημοσιογράφων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς ενέχει κινδύνους επιλεκτικής και καταχρηστικής αντιμετώπισης των μελών μας» τονίζει σε επιστολή της η ΕΣΗΕΑ προς την ΕΡΤ

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τον Πρόεδρο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ :

«Κύριε Πρόεδρε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως διαμαρτύρεται, γιατί το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ με ανακοίνωσή του στοχοποίησε δημοσιογράφο της εταιρείας, σχολιάζοντας ανάρτησή του σε προσωπικό λογαριασμό κοινωνικού δικτύου.

Η εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων έχει διευρύνει δραστικά αυτό που αποκαλούμε δημόσια σφαίρα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση διεθνώς για τα όρια ανάμεσα στην ιδιωτική και την επαγγελματική έκφραση. Το θέμα ωστόσο είναι πολύ σοβαρό για τη δημοκρατία και την κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, για να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και κάτω από την πίεση δημοσιευμάτων.

Πιστεύουμε ότι τα πειθαρχικά όργανα της Ένωσής μας είναι τα μόνα αρμόδια όργανα για να κρίνουν, αν παραβιάζεται ο κώδικας δεοντολογίας.

Η παρέμβαση των εργοδοτών σε θέματα που άπτονται της ελευθερίας της έκφρασης των δημοσιογράφων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς ενέχει κινδύνους επιλεκτικής και καταχρηστικής αντιμετώπισης των μελών μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις