Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΣΗΕΑ σε ΕΡΤ: Η παρέμβαση εργοδοτών σε θέματα που άπτονται της ελευθερίας της έκφρασης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

«Η παρέμβαση των εργοδοτών σε θέματα που άπτονται της ελευθερίας της έκφρασης των δημοσιογράφων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς ενέχει κινδύνους επιλεκτικής και καταχρηστικής αντιμετώπισης των μελών μας» τονίζει σε επιστολή της η ΕΣΗΕΑ προς την ΕΡΤ

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τον Πρόεδρο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ :

«Κύριε Πρόεδρε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως διαμαρτύρεται, γιατί το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ με ανακοίνωσή του στοχοποίησε δημοσιογράφο της εταιρείας, σχολιάζοντας ανάρτησή του σε προσωπικό λογαριασμό κοινωνικού δικτύου.

Η εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων έχει διευρύνει δραστικά αυτό που αποκαλούμε δημόσια σφαίρα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση διεθνώς για τα όρια ανάμεσα στην ιδιωτική και την επαγγελματική έκφραση. Το θέμα ωστόσο είναι πολύ σοβαρό για τη δημοκρατία και την κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, για να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και κάτω από την πίεση δημοσιευμάτων.

Πιστεύουμε ότι τα πειθαρχικά όργανα της Ένωσής μας είναι τα μόνα αρμόδια όργανα για να κρίνουν, αν παραβιάζεται ο κώδικας δεοντολογίας.

Η παρέμβαση των εργοδοτών σε θέματα που άπτονται της ελευθερίας της έκφρασης των δημοσιογράφων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς ενέχει κινδύνους επιλεκτικής και καταχρηστικής αντιμετώπισης των μελών μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις