Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
«Στον γύψο» οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Στον γύψο» οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Ανακοίνωση που επιχειρεί να... επαναφέρει στην τάξη για δημοσίευμά του στο fb τον εργαζόμενο στην ΕΡΤ δημοσιογράφο Νίκο Αγγελίδη, μέλος του ΠΑΜΕ, εξέδωσε επισήμως η ΕΡΤ μετά από σχετικό δημοσίευμα της «Ομάδας Αλήθειας» της Ν.Δ.

Την προηγούμενη μέρα, η «Ομάδα Αλήθειας» είχε δημοσιεύσει ανάρτηση με τίτλο «Δημοσιογράφος της ΕΡΤ επιχαίρει για την επίθεση του ΠΑΜΕ στους αστυνομικούς», λέγοντας ότι η ανάρτησή του... «προκάλεσε αίσθηση». Με γραμμή απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου, η ΕΡΤ επέδειξε δυνατά αντανακλαστικά και με επίσημη ανακοίνωση επιπλήττει τον δημοσιογράφο για πολιτικές απόψεις και έκφραση γνώμης -μάλιστα με δόσεις χιούμορ- που ανέβασε στο fb.

Η ΕΡΤ ζητάει από τους δημοσιογράφους της να έχουν «αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες και όχι μόνο όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις». Συνεπώς, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ, «είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης». Σύμφωνα με την ΕΡΤ, να επιχαίρει κανείς για την επίθεση στα ΜΑΤ είναι... απαξίωση του κράτους δικαίου!

Ο Ν. Αγγελίδης είχε αναρτήσει στο fb φωτογραφίες από τη συμπλοκή των μελών του ΠΑΜΕ με την αστυνομία σχολιάζοντας τη "γενναιότητα" των μελών του ΠΑΜΕ. Ο ίδιος απαντάει: «Στα μηνύματά μου, με τόνο χιουμοριστικό πάντα..., προσπάθησα να αναδείξω την απάντηση των παλικαριών του ΠΑΜΕ στα χημικά και στις επιθέσεις από το πουθενά, την απάντηση στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και των απεργιών, την απάντηση σε όλους όσοι μας περνούν ΟΛΟΥΣ για κουτορνίθια ή ξεπουλημένους».

Αναφέρει επίσης: «Είμαι πολίτης αυτού του τόπου, είμαι πολίτης αυτού του κόσμου και δικαίωμά μου αναφαίρετο είναι να υποστηρίζω ό,τι θέλω πολιτικά, πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που την πολιτική μου άποψη και ταυτότητα δεν την έχω χρησιμοποιήσει ούτε μισή φορά στην επαγγελματική μου ιδιότητα για να επηρεάσω κόσμο».

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει: «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιοι και πώς υπονόμευαν και συνεχίζουν να υπονομεύουν "την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος" της ΕΡΤ αλλά και ποιοι στο παρελθόν έχουν ‘απαξιώσει το κράτος δικαίου’ βλέποντας την αλήθεια μέσα από ‘ζαρντινιέρες’ ή ‘τροχαία ατυχήματα’».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιόδου, στην οποία δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι -μήπως συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα;- μπαίνουν στην εποπτεία της διοίκησης για τυχόν αντιπολιτευτική δράση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL