Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιδράσεις για την επιχείρηση "στραγγαλισμού" του "Documento"

Εκστρατεία συμπαράστασης συσπειρώνει γύρω της η εφημερίδα "Documento" με δηλώσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., επιχειρώντας να καταδείξει τις συνέπειες των παρεμβάσεων της Ν.Δ. και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη ώστε να "κοπούν" διαφημιστικές καταχωρίσεις στην εφημερίδα και να στραγγαλιστεί οικονομικά.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει ανακοίνωση και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει, ενώ και ο Δ. Τζανακόπουλος από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για «επιχείρηση εξόντωσης της εφημερίδας ‘Documento’ και κάθε διαφορετικής φωνής”.

Σε καταγγελία εναντίον του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη που δημοσίευσε την Κυριακή, η εφημερίδα “Documento” του Κώστα Βαξεβάνη κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να στραγγαλίσει οικονομικά τα ΜΜΕ που δεν του είναι αρεστά», ενώ αφήνει λευκή την τρίτη σελίδα, όπου παραδοσιακά τοποθετείται διαφήμιση, ενημερώνοντας τους αναγνώστες ότι: «Εδώ θα έμπαινε η διαφήμιση που έκοψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σοβαρές» τις καταγγελίες της εφημερίδας “Documento" σχετικά με κυβερνητικές παρεμβάσεις προς επιχειρήσεις για διακοπή των διαφημιστικών τους καταχωρίσεων στην εφημερίδα. «Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Η ελευθερία του Τύπου, η αντίστασή του σε καθεστωτικές συμπεριφορές και απόπειρες φίμωσης, η προσπάθεια εφημερίδων να επιβιώσουν οικονομικά δεν είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι Κ. Ζαχαριάδης, Λ. Κρέτσος, Θ. Δρίτσας, Κ. Φωτάκης, Θ. Παπαχριστόπουλος, Α. Κοτσακάς, Γ. Γκιόλας, Χρ. Γιαννούλης, Ν. Γκαρά κάνουν λόγο για προσπάθεια φίμωσης και χειραγώγησης του Τύπου, αλλά και τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Μ. Καρχιμάκης, Δ. Ρέππας, Δ. Κρεμαστινός μιλούν για πλήγμα στη δημοκρατία.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις