Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης και δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ο δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Ρίζος, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο Δημήτρης Ρίζος είχε γεννηθεί το 1936 στην Πρώτη Σερρών, είχε εργαστεί για πολλά χρόνια στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ως δημοσιογράφος αρχικά στις εφημερίδες «Βραδυνή» και «Ακρόπολη».

Τον Ιούνιο του 2018 είχε συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο.

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε τηλεφωνικά στον αδελφό του εκλιπόντος Νίκο Ρίζο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η πένα του Δημήτρη Ρίζου ήταν ιδιαίτερη και είχε μεγάλη απήχηση στα δύσκολα, πολιτικά, χρόνια της δεκαετίας του '80», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τη βαθύτατη θλίψη της για την εκδημία του Δημήτρη Ρίζου, μαχητικού δημοσιογράφου και εκδότη, εκφράζει και η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) σημειώνοντας ότι διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Στη μνήμη του θα διατεθεί το ποσόν των 1.000 ευρώ υπέρ των ανέργων δημοσιογράφων στον λογαριασμό αλληλοβοηθείας που τηρεί η ΕΣΗΕΑ.

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις