Live τώρα    
Στη Βουλή ο Κ. Ζούλας για την ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Βουλή ο Κ. Ζούλας για την ΕΡΤ

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα μετά το μεσημέρι, θα περάσει από ακρόαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό από τη Βουλή. Η Επιτροπή δεν έχει αποφασιστικό χαρακτήρα, θα εκφράσει γνώμη για τους επιλεγέντες από την κυβέρνηση.

Τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ θα αναλάβει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ιδιότητα που δημιουργεί εύλογες αντιδράσεις για την ανεξαρτησία του φορέα. Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τοποθετείται ο Γιώργος Γαμπρίτσος, στέλεχος της τηλεοπτικής αγοράς επί σειρά ετών -έχει θητεύσει στο Mega στη Nova και στην Cosmote TV- με προϋπηρεσία και στην ΕΡΤ, την περίοδο Γ. Παπανδρέου, προ δεκαετίας.

Στον προγραμματισμό της Βουλής περιλαμβάνονται επίσης προς ακρόαση τα ονόματα των Νίκου Ελματζιόγλου και Ιωάννας Στεφανάκη.

Το Δ.Σ. συμπληρώνεται από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος τοποθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και παραμένει, και από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Τέλη Μεταξά. Κενή παραμένει η θέση του δεύτερου εκπροσώπου εργαζομένων, από τους δημοσιογράφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0