Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Στον αέρα τηλεοπτικά δικαιώματα και πρωταθλήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον αέρα τηλεοπτικά δικαιώματα και πρωταθλήματα

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την αθέτηση της συμφωνίας ΕΡΤ και σωματείων σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων κατέθεσαν δεκαεπτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γιάννη Σαρακιώτη.

Οι βουλευτές επικαλούνται όχι μόνο την αναγκαιότητα διαφύλαξης του κύρους και της αξιοπιστίας της ΕΡΤ απέναντι σε αυτούς με τους οποίους έκανε τις συμφωνίες, αλλά και το γεγονός ότι σε μόλις είκοσι ημέρες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, με τις συμμετέχουσες ομάδες να έχουν ολοκληρώσει ήδη τον σχεδιασμό τους. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν από τους υπουργούς Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη τι ακριβώς σχεδιάζουν να πράξουν, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Όπως παραθέτουν το ιστορικό της υπόθεσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: "Στην κατεύθυνση στήριξης και ενίσχυσης της αξιοπιστίας του 'ποδοσφαιρικού προϊόντος' υπεγράφη το 2018 μεταξύ της ΕΡΤ και επτά ΠΑΕ (Λαμία, Ατρόμητος, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Ξάνθη, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός) σύμβαση παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους, διετούς ισχύος, η οποία έδινε και τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να παρακολουθούν ελεύθερα τους αγώνες του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, η συμφωνία αποτέλεσε ένα σημαντικότατο εργαλείο εξυγίανσης του χώρου του ποδοσφαίρου καθώς υποκατέστησε τις προβληματικές 'συμφωνίες - πακέτα', των οποίων η διαμόρφωση πραγματοποιείτο κατ’ ουσίαν σύμφωνα με τις 'ευαισθησίες' και τις προτεραιότητες των μεγαλύτερων σωματείων.

Εντούτοις, τις τελευταίες ημέρες και λίγο πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, οι προσπάθειες φαίνεται ότι τορπιλίζονται. Παρότι ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους οι επιμέρους προϋποθέσεις, όπως η δημιουργία Super League 2 και η διοργάνωση της Super League 1 με 14 ομάδες, η ΕΡΤ δεν προτίθεται να τηρήσει τις αρχικές δεσμεύσεις της και μονομερώς προχωρά στη μείωση κατά 45% - 60% των συμφωνημένων αμοιβών. Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση των συλλόγων και τη ρητή πρόθεσή τους να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL